0
Evrokupovi

LŠ: Gosti favoriti u Gelzenkirhenu i Istanbulu

Objavljeno: 26.02.14 u 10:37

Poslednja dva meča prve runde osmine finala Lige šampiona biće odigrane večeras u Gelzenkirhenu gde će Šalke dočekati madridski Real i u Istanbulu gde Čelsi gostuje Galatasaraju.

liga sampiona

Kladionice daju veliku prednost „kraljevskom klubu“ na gostovanju u Nemačkoj pre svega zbog odlične forme u kojoj se nalazi klub iz Madrida koji je u seriji od čak 27 utakmica bez poraza odnosno zabeležio je 23 pobede i četiri remija u svim takmičenjima. Međutim, i Šalke je vrlo dobro otvrio drugi deo sezone pošto je u Bundesligi zabeležio četiri pobede i jedan remi probivši se tako na četvrto mesto na tabeli.

Dva kluba prvi put igraju jedan protiv drugog u evropskim takmičenjima, ali i jedni i drugi imaju bogato iskustvo igranja sa timovima iz Nemačke odnosno Španije.

Nakon tri propuštene prvenstvene utakmice zbog suspenzije u tim madridskog Reala vraća se Kristijano Ronaldon, a Karlo Anćeloti neće moći da računa samo na povređenog Semija Kediru. Sa druge strane sigurno neće igrati Aogo i Heger koji su povređeni, dok su pod znakom pitanja Klemens, Hevedes i Učida.

Galatasaraj je poslednji put ugosti ekipu Čelsija u grupnoj fazi Lige šampiona u sezoni 1999/2000 i tada su „plavci“ predvođe Tore Andre Floom strelcom dva gola trijumfovali sa ubedljivih 5:0, dok je u revanšu u Londonu bilo samo 1:0 za engleski tim.

Uoči ovog dvoboja bilo je i određenih provokacija od strane trenera domaćeg tima Roberta Manćinija koji je direktno prozvao Žozea Murinja rekavši da mu je on stvorio tim sa kojim je vodeći Inter osvojio Ligu šampiona. Sa druge starne Portugalac se više bavio problematičnom izjavom u vezi dovođenja Radamela Falkaa u Čelsi. Posebnu emociju u ovom meču imaće napadač domaćeg tima Didije Drogba koji je svoje najbolje igračke dana proveo upravo u Čelsiju.

Što se tiče kadrovske situacije sigurno neće igrati Ajdin Jilmaz za domaći i Van Hinkel za gostujući tim, dok su pod znakom pitanja zbog lakših povreda Šejđu, Zan, Balta i Altintop u Galatasaraju odnosno David Luiz, Mikel i Oskar u Čelsiju.

Podsećamo da su utorak odigrane preostale dve utakmice osmine finala koje su bile planirane za ovu nedelju u kojima je Borusija savladala Zenit u Sankt Peterburgu, dok je Olimpijakos napravio malo iznenađenje pobedom bez primljenog gola u duelu sa Mančester Junajtedom.

Sreda, 26. februar
20.45h Šalke – Real Madrid
20.45h Galatasaraj – Čelsi

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter