0
Evrokupovi

Vicešampion Evrope stekao veliku prednost pred revanš (VIDEO)

Objavljeno: 25.02.14 u 19:53

Fudbaleri Borusije Dortmund pobedili su u gostima ekipu Zenita rezultatom 4:2 (2:0) u prvom današnjem meču osmine finala Lige šampiona.

Robert Levandovski

Gosti su do dva gola prednosti došli već posle pet minuta golovima Mihtarijana i Rojsa i rezultatom 0:2 otišlo se na odmor. U 58. minutu Šatov je smanjio na 1:2, ali je već u 61. Levandovski svojim prvim golom povisio na 1:3. Hulk je sa bele tačke u 69. minutu smanjio na 2:3, ali je Levanodski dva minuta kasnije postavio konačnih 2:4.

Srpski fudbaler Miloš Jojić ceo meč je presedeo na klupi.

U drugom večerašnjem meču od 20.45 sastaju se Olimpijakos i Mančester Junajted.

Zenit – Borusija 2:4 (0:2)
Šatov 58, Hulk 69p – Mhitarjan 4, Rojs 5, Levandovski 61 , 71

Zenit St Peterburg (4-2-3-1): Lodigin – Krišito, Lomberts, Neto, Anjukov (Smoljnjikov 84′) – Fajzulin (Keržakov 84′), Vitsel – Aršavin (Timoščuk 15′), Šatov, Hulk – Rondon
Borusija Dortmund (4-2-3-1): Vajdenfeler – Šmelcer, Papastatopulos, Fridrih, Pišček – Šahin, Kel – Rojs (Hofman 85′), Groskgojc, Mhitarjan (Obamejang 70′) – Levandovski

Iz minuta u minut:

90′ – Do kraja utakmice, Zenit je napadao, gosti su se svesno povukli i čuvali svoj gol i u tome uspeli za veliku prednost pred revanš za tri nedelje u Dortmund.

71′ – I ovog puta domaći se nisu dugo radovali, Rojs je pravovremeno proigrao Levandovskog, a ovaj pogodio drugi ugao sa desetak metara za 2:4.

69′ – Domaći se ponovo vraćaju u igru, Pišček je u svom šesnaestercu oborio Fajzulina, a siguran sa bele tačke bio je Hulk.

61′ – Ipak, posle samo tri minuta igre, gosti ponovo dolaze do dva gola prednosti. Nakon akcije po desnom boku, Pišček je vratio povratnu za Levandovskog i sa osam metara pogodio donji ugao za 1:3.

58′ – Domaći su na teren u drugom poluvremenu i zaigrali dosta agresivnije, nisu se predavali, a to im se isplatilo posle 13 minuta, kada se nakon gužve u šesnaestercu na pravom mestu našao Šatov nakon karambola i pokušaja Rondona za 1:2.

45′ – Do odlaska na odmor, Dortmund je kontrolisao igru, napadao preko polukontri, ali promene rezultata nije bilo. Domaći fudbaleri gotovo da nisu uputili udarac ka golu Vajdenfelera.

22′ – Rani golovi očigledno su poremetili planove domaćih, koji nisu znali šta ih je snašlo i nisu nikako mogli da dođu ni do gola protivnika. Pre vremena, van terena je morao Aršavin, a zamenio ga je Timščuk.

6′ – Samo dva minuta kasnije, Mihtarijan je oštro centrirao sa desnog boka, Groskrojc odložio za Rojsa, a ovaj pogodio prvi ugao za 0:2.

4′ – 0:1, strelac je Mihtarijan! Rojs je pobegao odbrani domaćih, ostavio sa Jermena koji je lako savladao Lodigina sa pet metara.

Sastavi timova:

Zenit: Lodigin, Anjukov, Neto, Lombarts, Krišito, Faizulin, Vicel, Šatov, Aršavin, Rondon.

Borusija: Vajdenfeler, Šmelcer, Fridrih, Papastatopulos, Pišček, Sahin, Kel, Rojs, Mkhitarijan, Groskrojc, Levandovski.

Podsetimo, meč u Rusiji imao je i uvod na ulicama grada, pošto su domaći navijači po ulicama grada napadali goste iz Nemačke.

Iz minuta u minut:

Zenit od 18 časova po srednjeevropskom vremenu na stadionu Petrovski u Sankt Peterburgu dočekuje aktuelnog vicešampiona Evrope Borusiju iz Dortmunda, dok će od 20.45 sati na stadionu Jorgos Karaiskaki Olimpijakos ugostiti prvaka Engleske ekipu Mančester Junajteda.

Zenit i Borusija prvi put odmeravaju snage u evropskim takmičenjima. Kladionice prednost daju nemačkoj ekipi pre svega zbog toga što je drugi deo sezone u Bundesligi već počeo, dok je većini nepoznato u kakvoj formi se nalazi ruski tim pošto u Premijer ligi još uvek traje zimska pauza. Ono što može da zabrine „milionere“ je subotnji ubedljiv poraz od Hamburgera u domaćem šampionatu, ali i stanje sa povredama.

Što se tiče kadrovske situacije Jirgen Klop za ovaj meč definitivno neće moći da računa na povređene Nevena Subotića, Kubu Blaščikovskog i Svena Bendera, dok su pod znakom pitanja kapiten Mats Humels i vezista Ilkaj Gundogan. U domaćem timu neće biti samo Romana Širokova, a debi u Ligi šampiona bi mogao da zabeleži novopridošli Salomon Rondon koji je stigao iz Rubina iz Kazanja.

Jedinu ozbiljniju šansu da nešto ozbiljnije urade ove sezone fudbaleri Mančester Junajteda imaju upravo u Ligi šampiona, a u Atinu su stigli s namerom da već posle prvog meča otklone sumnju oko učenika četvrtfinala. Optimizam ekipe Dejvida MOjesa se krije u činjenici da „crveni đavoli“ nikada nisu izgubili od nekog grčkog tima, a u poslednjem dvoboju sa Olimpijakosom u sezoni 2001/02 u grupnoj fazi Lige šampiona trijumfovali su i u Pireju i na Old Trafordu.

Za razliku od Junajteda koji se još uvek nada da bi mogao da osvoji makar četvrto mesto u Premijer ligi Olimpijakos ne mora previše da obraća pažnju na domaći šampionat pošto je već stekao ogromnih 20 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranog pa je ekipa skoncentrisana na evropske izazove.

Za domaći tim neće sigurno igrati povređeni Havijer Saviola, kao ni Marko Šćepović koji nema pravo nastupa u Ligi šampiona, dok su pod znakom pitanja Holebaš i Valdez. Daleko lošija situacija je u Junajtedu pošto lakše povrede vuku Felaini, Ferdinand, Evans, Džons, Nani, Rafael i Velbek. Zbog toga što je u prvom delu sezone igrao za Čelsi Huan Mata ne može da nastupa za Junajted.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter