0
Evrokupovi

Spektakl i šok u Pireju – Olimpijakos ponizio Junajted! (VIDEO)

Objavljeno: 25.02.14 u 22:30

Fudbaleri Olimpijakosa pobedili su na svom stadionu ekipu Mančester junajteda rezultatom 2:0 (1:0) u prvom meču osmine finala Lige šampiona.

Liga sampiona

Domaći su u potpunosti zasluženo došli do trijumfa nad favorizovanim protivnikom golovima Domingeza u 38. i Kembela u 55. minutu.

Junajted je za 90 minuta napravio jednu ozbiljnu priliku preko Van Persija i to tek 10 minuta pre kraja. Pored toga, Junajted je u okvir gola uputio samo jedan jedini udarac.

Ranije danas, Borusija Dortmund je u gostima savladala Zenit sa 4:2.

Revanš mečevi na programu su 18. marta.

Olimpijakos (4-2-3-1): Roberto, Maniatis, Holebas, Manolas, Markano, Leandro Salino, N’Dinga, Perez (Valdez 86), Kembel (od 67. Fuster), Domingez (od 76. Mačado), Olaitan

Mančester junajted (4-2-3-1): De Hea, Evra, Ferdinand, Smoling, Vidić, Kerik, Jang, Kleverli (od 60. Kagava), Valensija (od 60. Velbek), Runi, Van Persi

Tok meča:

90′ – Junajted je pokušao u finišu da dođe makar do počasnog gola, ali su jalovim pokušajima olakšali domaćima da ostvare ogroman trijumf pred revanš u Mančesteru za tri nedelje.

81′ Van Persi ima najbolju šansu na utakmici za goste, kada je odlično prihvatio centaršut Smolinga, ali je nakon uspešnog driblinga šutirao preko gola.

75′ – Odnos snaga na terenu se ne menja. Olimpijakos željniji igre, dobija većinu duela, dok Junajted ne može da dođe ni do protivničkog šesnaesterca.

60′ – Dva gola zaostatka naterala su Dejvida Mojesa da napravi dvostruku izmenu, pa su poslednjih pola sata na terenu šansu dobili Velbek i Kagava umesto Kleverlija i Valensije.

55′ – Posle deset minuta igre u nastavku noci šok za Junajted priredio je igrač Arsenala na pozajmici u Pireju Džoel Kembel! On je prihvatio loptu na 35 metara od gola, prešao svog čuvara i sa gotovo 30 metara prelepim udarcem pogodio sam donji desni ugao za 2:0!

45′ – Do odlaska na odmor, Junajted je imao jednu polupriliku, Runijev centaršut Manolas je glavom skrenuo ka sopstvenom golu, ali je lopta prošla za malo pored gola.

38′ – Domaći su poveli sedam minuta pre odlaska na odmor, a strelac je Domingez! Manijatis je šutirao iz daljine, a napadač Olimpijakosa samo zakačio loptu i prevario De Heu.

27′ – Olimpijakos je stvorio sledeći šansu, kada je Ernan Perez prošao po levoj strani, uneo loptu u sredinu, ali je šutirao zamalo pored gola.

20′ – Junajted je tek posle 15. minuta počeo da se oslobađa pritiska, ali svoju prvu priliku nije iskoristio jer je Kleverli nakon odbitka nakon kornera šutirao preko gola.

5′ – Uvodni minuti pripali su domaćima, koji su krenuli ofanzivno, a već posle tri minuta Evra je dobio žuti karton zbog namernog igranja rukom. U narednom napadu, Domingez je pokušao sa ivice kaznenog prostora, ali je njegov udarac izblokirao Nemanja Vidić.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter