1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

Crvena zvezda pobedom nad Javorom do 1.mesta u JSL! (VIDEO)(FOTO)

Objavljeno: 22.02.14 u 20:00

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su, u okviru 16. kola Jele Superlige, ekipu Javora rezultatom 2:1 i tako na najbolji mogući način iskoristili kiks Partizana da preuzmu prvu poziciju na tabeli.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Crvena zvezda je od početka utakmice nametnula svoj stil igre i golovima Daude u 32. i Pečnika u 45. minutu stigla do prednosti od 2:0 na kraju prvog poluvremena. U nastavku utakmice Javor je uspeo da prepolovi zaostatak, preko Zlatkovića u 67. minutu, nakon čega je imao i nekoliko odličnih prilika da izjednači rezultat.

Ipak, sjajni Bajković je u nekoliko navrata spasao crveno-bele, koji su ovom pobedom stigli do veoma važne pobede i prvog mesta na tabeli. Nakon ovog trijumfa Zvezda je stigla do 35 osvojenih bodova i sada ima jedan više od drugoplasiranog Partizana.

Tok meča:

90+4′ Crveno-beli su rutinski čuvali loptu do kraja susreta i upisali jako važnu pobedu.

90′ Žuti karton za Savićevića zbog protesta nakon nedosuđenog kornera za Zvezdu.

88′ Pečnik dobro šutira, Mrđa šutira glavom za malo pored gola.

87′ Mnogo mirnija utakmica u poslednjih 10-ak minuta sa puno grešaka na obe strane i individualnih pokušaja.

84′ Treća izmena u Zvezdi, izlazi sjajni Lazović a priliku dobija Vukan Savićević. Delije aplauzom ispratile najboljeg pojedinca crveno-belih na ovom meču.

80′ Izmena u gostujućem timu, umesto Gojačanina ulazi Josović.

79′ Prvi žuti karton za Javor dobija Nemanja Vidić zbog povlačenja.

78′ Nakon primljenog gola Zvezda je izgubila tečnost u igri, dok je Javor preuzeo inicijativu i sve češće i odlučnije napada. Crveno-beli prete iz kontranapada.

72′ Dvostruka izmena u domaćem timu, izlaze Dauda i Milijaš, a ulaze Kasalica i Gogić.

71′ Nakon neuspele ofsajd zamke Zvezde, Dražić je krenuo sam ka golu Bajkovića, ali ga je Kovačević sjajno sustigao i otklonio opasnost. Gosti mnogo opasniji, crveno-bel mnogo greše.

69′ Nakon greške Zvezde nova kontra i šansa za Javor, šutirao je Veselinović, ali Bajković sjajno brani i čuva svoj gol, a zatim i Nenadić zaustavlja loptu metar ispred gol linije.

67′ 2:1, strelac za Javor Zlatković! Momak koji je ponikao u Crvenoj zvezdi, umakao je svojim čuvarima i nakon centaršuta Miloškovića sa desnog boka pospremio loptu u gol ispred Bajkovića.

60′ Neverovatan promašaj Daude! Lazović je pretrčao svog čuvara na desnom boku i asistirao, Mrđa sjajnim kretanjem otvorio prazan prostor Daudi koji je potpuno neometan šutirao visoko preko gola.

59′ Dobar šut Veselinovića iskosa sa desne strane, ali Bajković sigurno brani.

56′ Zvezda koristi otvoreniju igru Javora i vreba šansu iz kontranapada.

52′ Soloprodor Zlatkovića po levom boku, ali neprecizna završnica na kraju. Još jedna propuštena šansa gostiju.

51′ Igrači Javora su krenuli ofanzivnije od starta drugog poluvremena i pokušavaju presing Zvezdu već na njenoj polovini.

50′ Prvi žuti karton dobija Kovačević zbog prekršaja nad Miloškovićem.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

45+1′ Kraj prvog poluvremena.

45′ 2:0 za Zvezdu, Pečnik! Nakon centaršuta Lazovića loše je intervenisao golman Javora i prosledio loptu do Pečnika koji pogađa praznu mrežu i duplira prednost crveno-belih. Oduševljenje navijača na ‘Marakani’!

42′ Đorđević započinje novi napad Javora, po ko zna koji put prolazi po desnom boku i centrira u kazneni prostor Zvezde, ali sigurno interveniše Kelhar.

34′ Petković odlično prolazi i centrira, Pečnik pokušava atraktivno ali bezuspešno.

33′ Nakon ‘prekida’ za Javor gužva u kaznenom prostoru Zvezde, lopta se odbila do usamljenog Đorđevića koji se spetljao i loše šutirao i tako propustio šansu za svoj tim.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

32′ 1:0 za Zvezdu! Nakon centaršuta Nenadića na drugoj stativi je usamljen Dauda i glavom postiže pogodak za prednost crveno-belih. Bio je ovo 8. gol Daude ove sezone.

25′ Zvezda pojačava pritisak i sve ozbiljnije preti golu Javora.

21′ Još jedan sjajan prodor Lazovića po desnoj strani i odlično ubacivanje u kazneni prostor, gde je Mrđa brži od svog čuvara ali šutira za malo pred gola.

18′ ‘Delije’ su na severnoj tribini napravile bakljadu i tako poslale poslednji pozdrav nedavno preminulom Nikoli Vlajkoviću. Istaknut je i transparent ‘Budućnost severa plače kad izgubi takve navijače’.

17′ Desni bek Zvezde, Marko Petković, je ostao da leži na travi zbog povrede zadnje lože i nakon ukazane pomoći se vratio u igru.

15′ Sjajan šut Đorđevića sa distance, nakon greške Nenadića, ali pravo u Bajkovića koji čuva svoju mrežu netaknutom.

13′ Prvi korner za Javor, ali Bajković lako hvata loptu nakon lošeg centaršuta.

9′ Sjajna šansa za Zvezdu, centrirao je Lazović, a Milijaš sa 7 metara neometan šutirao glavom preko gola.

7′ Sjajan prodor Lazovića po desnom boku i centaršut u kazneni prostor, ali interveniše odbrana Javora i izbacuje loptu u korner. Zvezda ima inicijativu od starta susreta, ali ne uspeva da stvori šansu za gol.

2′ Dauda se slabo snašao nakon kornera crveno-belih.

1′ Meč je počeo i sa centra su krenuli igrači Crvene zvezde.

Postave:

Crvena zvezda: Bajković, Petković, Pavićević, Kelhar, Nenadić, Kovačević, Milijaš, Lazović, Pečnik, Mrđa, Dauda.

Javor: Lazović, Đorđević, Milović, Đokić, Gojačanin, Šofranac, Ivelja, Docić, Veselinović, Milošković, Dražić.

Jelen Superliga, 16. kolo

subota, 22. februar

Donji Srem – Vojvodina 1:1 (1:0)
(Damnjanović pen 14′ – Stojanović 72′)

Novi Pazar – Partizan 0:0

Voždovac – OFK Beograd 1:0 (1:0)
(Obradović 9′)

Spartak – Sloboda (odloženo)

Čukarički – Rad 2:0 (1:0)
(Todorović 36′, Mirosavljević 90+4′)

Napredak – Jagodina 2:1 (1:1)
(Bajić 45+1′, Ndiaje 76′ – Živanović 33′)

Crvena zvezda – Javor 2:1 (2:0)
(Dauda 32′ Pečnik 45′ – Zlatković 67′)

nedelja, 23. februar
13.00 Radnički 1923 – Radnički (N)

Crvena zvezda sezonu nastavlja sa 32 boda iz prvih 15 kola, odnosno bodom manje od večitog rivala koji trenutno drži vrh tabele i pokušava da osvoji i sedmu uzastopnu titulu.

Crveno-beli nisu doveli veliki broj pojačanja ove zime, ali je tu oporavljeni Darko Lazović koji će zapravo biti i najveće „pojačanje“ ove zime. Što se Javora tiče, Ivanjičani su trenutno 14. na tabeli a 15 bodova iz isto toliko kola i predstoji im borba za opstanak u nastavku sezone.

Na meču neće biti povređenog Miloša Ninkovića, a susret u jesenjem delu sezone između ova dva tima, završen je pobedom Javora od 4:2.

Početak meča zakazan je za 18 časova a sve detalje i prenos uživo možete pratiti na našem portalu.

hotsport.rs

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter