0
Košarka

Radnički podržao Marinovića: Dvostruki aršini KSS

Objavljeno: 13.02.14 u 14:23

Kragujevački Radnički saopštenjem objavljenom na zvaničnom sajtu kluba pružio je bezrezervnu podršku svom košarkašu Marku Marinoviću koji je kažnjen od strane Košarkaškog saveza Srbije sa 115.000 dinara zbog kritika koje je izrekao na račun celokupne organizacije posle polufinalnog meča Kupa Radivoja Koraća protiv Crvene zvezde.

kk_radnicki

Košarkaški klub Radnički je juče dobio saopštenje Košarkaškog saveza Srbije u kome je, pored ostalog, navedeno da se naš igrač Marko Marinović kažnjava novčanom kaznom u iznosu od 115.000 dinara zbog „narušavanja ugleda takmičenja“ izjavama na konferenciji za medije posle polufinala Kupa Radivoja Koraća.

Kazna Marinovića je trostruko veća nego mera za bacanja na teren tvrdih predmeta u polufinalu, a dvostruka je u odnosu na sankciju za bacanja na teren tvrdih predmeta i nesportskog ponašanja publike u finalu Kupa, stoji u istom saopštenju.

Iako KSS navodi „narušavanje ugleda“, u saopštenju nije navedeno kolika je kazna za organizatora Kupa koji nije stvorio uslove da se čelnici Saveza osećaju bezbedno, čime je jednako narušen renome nacionalnog takmičenja. Učesnici finala, ali i javnost koja je pratila Kup, na taj način nisu ispoštovani, ako je već reč o ugledu. Naknadno se pominje bezbednost kao razlog za izostajanje rukovodstva sa parketa, pa postavljamo pitanje ko je kriv i kako je sankcionisan za narušavanje najbitnijeg pitanja jednog masovnog događaja. Danas, dan nakon naše bitne utakmice u Evrokupu, vraćamo se Kupu jer nas zanima i koja osoba u KSS meri težinu izgovorenih reči.

KK Radnički smatra da je kažnjavanje Marinovića skandalozno, a da su odluke Saveza određene dvostrukim aršinima. Ako je korektno da se našem igraču prišije „verbalni delikt“, iako je reč samo o iskrenoj i istinitoj izjavi u trajanju od tri minuta, zahtevamo da se oštrijom merom sankcioniše nesportsko ponašanje publike kojem smo bili izloženi, a koje je neuporedivo duže trajalo u tom polufinalu Kupa. To čak nije ni predmet odluke KSS, a Marinovićev početak izjave odnosi se upravo na „verbalni tretman“ koji je naš klub imao u tom susretu.

Nedopustivo je da reči istine u obraćanju igrača medijima mogu više da „povrede“ nego svi oni predmeti kojima su zasipani naši igrači, stručni štab i uprava, a naročito Marinović, čemu je svedočila javnost i posredstvom tv-prenosa. Upaljači, kovani novac i slični tvrdi predmeti zaista su mogli da nanesu ozbiljnije povrede, ali taj nesportski čin kao da nije predstavljao ugrožavanje bezbednosti, pa je predmet dvostruko blaže kazne od „prejake“ reči.

Košarkaški klub Radnički podržava svog igrača Marka Marinovića i stoji iza svake izgovorene reči, ma koliko one bile neugodne. Odražavaju realnu sliku i priliku u kojoj se nalazi naše takmičenje, naš sport u celini. KSS, kao jednu od krovnih organizacija koja treba da zakloni baš sve klubove i igrače, pozivamo da se koriguje i do kraja postupi dosledno i pravedno. To će biti jedina potvrda da Savez zbilja čuva ugled nacionalnog takmičenja, ali i učesnika iz Kragujevca koji predstavlja našu državu i na širim košarkaškim scenama, u regionalnoj ligi i Evrokupu.

Bolje od bilo koje napisane ili prepričane reči govori autentično izgovorena od strane Marinovića, pa javnost podsećamo na snimak sa konferencije.

KK RADNIČKI KRAGUJEVAC

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter