0
Domaći fudbal

Nikolić: Raduje igra Ninkovića (VIDEO)

Objavljeno: 04.02.14 u 17:32

Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić bio je zadovoljan nakon pobede njegovog tima nad Hajdukom sa Liona rezultatom 4:0.

Nikolic

„Bio je to dobar meč, iako je prvi utisak vezan za teren, koji je bio izuzetno težak za igru. Prvo je bio zaleđen, posle klizav, na kraju blatnjav i najvažnije je da se niko nije povredio i da su igrači istrčali minute, koji su bili planirani. Prva grupa 60 minuta, a druga je prvo odradila dobar trening, posle toga i odigrala pola sata. Postigli smo četiri gola, imali šansi, stativu i nismo dali rivalu da stvori ni priliku, što je važno. Bilo je i grešaka, pogotovo u prvoj grupi igrača, no, ima tu prostora za napredak. Sa iskusnih četvoricom igrača nismo hteli ni da rizikujemo i kada se sve sabere – zadovoljan sam proverom“, izjavio je nikolić nakon meča.

Nikola Gulan je pokazao da može odlično da pokriva nekoliko pozicija u timu. Meč je počeo kao zadnji vezni, a završio je na poziciji levog beka.

„Na meču sa Hajdukom mi se više svideo kao levi bek. Ali, ima još do početka šampionata, pa ćemo da vidimo. Generalno, on je igrač, koji može da odgovori na više pozicija u odbrani, ali i ispred, u tim defanzivnim zadacima. Probali smo ga na tri pozicije u četiri meča, pa ćemo da donesemo neke zaključke“, kaže šef struke Partizana.

Nikolić je pohvalio igre mladog Filipa Malbašića koji je pokazao izuzetno efikasnost.

„Raduje me kada je bilo ko od igrača efikasan. Drugi deo tima je u meč ušao iz ozbiljnog treninga, pristupili su meču za svaku pohvalu, uspostavili kontrolu, napravili sijaset akcija za to kratko vreme na terenu i postigli tri gola za pola sata. Malbašić je u tom periodu postigao dva od tri gola, ali mora da popravi još neke segmente u igri. Tu pre svega mislim na početak defanzivnog dela, ne sme da mislima „boravi” u prethodnoj akcijima, nego odmah po promeni poseda lopte odrađuje zadatke. Presing, traziciju, povratak u zonu – nebitno. A, njegov potencijal je ogroman, to se zna, no, mora da pokaže takmičarsku zrelost u narednoj polusezoni, jer je jesenas nije pokazivao“, ističe Nikolić.

Najjači utisak na trener crno-belih je ostavio Nikola Ninković.

„Sve pohvale na njegov račun. Nadam se da ih neće loše prihvatiti. Način na koji trenira je preneo na utakmicu. Nema više nervoze u njemu, posvećen je i onakav kakav treba da bude, pa je njegov talenat počeo da dolazi do izražaja. Pola sata nije mnogo, ali dugo ga nisam video da igra tako tačno i, ako moram nekoga da istaknem, najveće pohvale idu na njegov račun“, konstatovao je Nikolić.

hotsport.rs/partizan.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter