0
Evropske lige

Oporavljeni van Persi predvodio Junajted do trijumfa, novi kiks Arsenala (VIDEO)

Objavljeno: 28.01.14 u 22:53

Večeras su od 20.45 časova odigrane prve četiri utakmice 23. kola engleske Premijer lige. Nove pobede su ostvarili Mančester Junajted i Svonsi, dok su mečevi Noriča i Njukasla, odnosno Sautemptona i Arsenala završeni nerešenim rezultatom.

Mančester Junajted

Mančester Junajted je na ‘Old Trafordu’ savladao ekipu poslednjeplasiranog Kardifa rezultatom 2:0 (1:0). Na klupi gostiju iz Velsa sedela je legenda Junajteda, Ole Gunar Solsjker, ali njegovi izabranici nisu uspeli da naprave iznenađenje protiv ‘crvenih đavola’.

Već nakon 6. minuta igre Junajted je poveo sa 1:0. Valensija je pogodio prečku, lopta se odbila do oporavljenog Robina van Persija koji je iz drugog pokušaja uspeo da zatrese mrežu gostiju. Iako su kontrolisali igru tokom prvog poluvremena, izabranici Dejvida Mojesa nisu uspeli još neki put da pronađu put do gola Kardifa.

U nastavku susreta je takođe viđena bolja igra Junajteda, koja je konačno krunisana golom u 59. minutu. Ešli Jang je fantastičnim udarcem postavio konačnih 2:0. Huan Mata je dobio priliku da debituje u dresu ‘crvenih đavola’ na ovom susretu, a u tim se vratio i Vejn Runi. Najbolju priliku do kraja susreta imao je Valensija, ali je njegov udarac ponovo zaustavila prečka. Probali su i Mata i Januzaj, ali su bili za malo neprecizni, pa je ostao 2:0 za Junajted.

https://www.dailymotion.com/video/x1ahz3z_manchester-united-1-0-cardiff-city-goal-robin-van-persie_sport

https://www.dailymotion.com/video/x1ai2nc_goal-young-manchester-united-2-0-cardiff-city-28-01-2014-highlights_sport

Najveće iznenađenje su napravili fudbaleri Sautemptona koji su uspeli da ostanu neporaženi u duelu sa Arsenalom. Meč je završen podelom bodova 2:2 (1:0). Domaći su odigrali odlično prvo poluvreme i u 21. minutu preko Fontea, nakon centaršuta Šoa, stigli do vođstva 1:0. Prvu pravu priliku Arsenal je imao tek u finišu poluvremena, ali je Boruc sjajnom intervencijom sačuvao svoju mrežu.

Samo devet minuta igre u nastavku bilo je dovoljno za postizanje tri gola. Arsenal je najpre uspeo da stigne do izjednačenja, preko Žirua, da bi zahvaljujući golu Kazorle preokrenuo rezultat u svoju korist 2:1.

Ipak, slavlje ‘tobžija’ nije dugo trajalo, pošto je samo dva minuta kasnije Adam Lalana izjednačio rezultat na 2:2. Do kraja susreta oba tima su imali šanse za pobedu, ali promene rezultata nije bilo. Arsenal je poslednjih 10 minuta igrao sa igračem manje zbog isključenja Flaminija.

https://www.dailymotion.com/video/x1ahzwu_southampton-0-1-arsenall-goal-jose-miguel-fonte_sport

https://www.dailymotion.com/video/x1ai25n_southampton-1-1-arsenal-goal-olivier-giroud_sport

https://www.dailymotion.com/video/x1ai2hc_southampton-1-2-arsenal-goal-santiago-cazorla_sport

https://www.dailymotion.com/video/x1ai2uk_southampton-arsenal-lallana-2-2-28-01_sport

Fudbaleri Svonsija savladali su rezultatom 2:0 (0:0) ekipu Fulama. Oba gola postignuta su u drugom poluvremenu, a strelci za domaće bili su Šelvi u 61. i Čiko u 76. minutu.

Meč Njukasla i Noriča završen je najnepopularnijim rezultatom, 0:0. Oba tima su meč završila sa po 10 igrača zbog isključenja Džonsona i Remija.

Rezultati 23. kola Premijer lige:

Utorak

Mančester Junajted – Kardif 2:0 (1:0)
(Van Persi 6′, Jang 59′)

Norič – Njukasl 0:0

Sautempton – Arsenal 2:2 (1:0)
(Fonte 21′, Lalana 54′ – Žiru 48′, Kazorla 52′)

Svonsi – Fulam 2:0 (0:0)
(Šelvi 61′, Čiko 76′)

21.00 Kristal Palas – Hal
21.00 Liverpul – Everton

Sreda

20:45 Aston Vila – Vest Bromvič Albion
20.45 Čelsi – Vest Hem
20.45 Sanderlend – Stouk
20.45 Totenhem – Mančester Siti

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter