0
Evroliga

Makabi razbio nemoćni Partizan, povreda Milosavljevića

Objavljeno: 23.01.14 u 21:50

Košarkaši Partizana poraženi su u Izraelu od ekipe Makabija rezultatom 88:67 (20:11, 27:8, 21:28, 20:20) u četvrtom kolu druge faze Evrolige. 

dragan-milosavljevic

Pitanje pobednika bilo je praktično rešeno u prvom poluvremenu koje su domaći rešili u svoju korist 47:19. Pored ubedljivog poraza, možda i lošija vest  mogla bi da bude povreda Milosavljevića, koji je teren napustio u trećoj četvrtini i više nije ulazio u igru.

U taboru domaćih, najbolji je bio Tjus sa 16, dok je Rajs ubacio 15. U timu Partizana, po 17 poena ubacili su Bogdanović i Kinzi.

Posle ovog kola, Makabi je lider na tabeli sa maksimalnim učinkom 4-0, dok Partizan ima jednu pobedu i tri poraza.

Iz minuta u minut:

4/4 – I poslednja deonica proktekla je kao prethodna, Makabi je održavao prednosti od preko 20 poena, crno-beli pogađali preko Bogdanovića i Tepića. Kako se meč bliži kraju, tako Makabi spušta ritam, Partizan se pomirio sa porazom, pa je za dva minuta viđeno samo zakucavanje Milutinova i prvi koš Landesberga. Makabi je zasluženo došao do ubedljive pobede 88:67.

3/4 – Crno-beli su se probudili u nastavku, Milosavljević i Lovernj dvaput vezuju tri trojke, a njima su se poenima pridodali Kinsi i Bogdanović – 57:36. Odbrana Makabija je očigledno posustala, što je razigrani Partizan iskoristio, pa novom trojkom, ovog puta Bogdanovića smanjuje na 63:43. Iako su crno-beli odigrali odlično treću deonicu i dobili je 28:21, Makabi i dalje ima ogromnu prednost – 68:47. Ipak, mnogo veći problem u ovom trenutku od rezultata je povreda Milosavljevića, koji je morao da napusti teren.

2/4 – Početak druge deonice nije doneo ništa novo, Makabi je nastavio sa sjajnom i ubitačnom igrom i preko Blua i Inglsa dolaze do +14 – 25:11. Crno-beli teško dolaze do koša, Gagić promašuje zicer. Kinsi i Lovernj postižu prve koševe za Partizan u nastavku, ali Makabi ne staje, Blu pogađa trojku iz ugla, a pridružuje mu se Ohajon – 34:15.

Domaći su nastavili da gaze, dok Partizan nikako nije uspevao da pronađe svoj ritam. U drugoj četvrtini crno-beli su postigli samo osam koševa, pa Makabi ima ogromnih + 28 – 47:19.

1/4 – Partizan dobro otvara meč u petorci Tepić, Lovernje, Milosavljević, Musli, Bezbradica. Crno-beli su poveli 4:0 preko Tepića i Milosavljevića, ali su domaći ubrzo izjednačili. Obe ekipe su u uvodnim minutima grešili u napadima, ali posle četiri minuta Makabi dolazi do prve prednosti – 6:4. U naredna dva napada Makabi održava prednost (8:6), a potom Rajs pogađa dva bacanja za najveću prednost – 10:6.

Makabi polako preuzima inicijativu, i posle dvee ukradene lopte i kontri preko Hitmena dolazi do 16:9. Seriju Makabija od 10-0 prekida Milosavljević sa linije bacanja – 20:11 i odlazak na prvu pauzu.

 

Situacija u oba tabora je dobra. Makabi zajedno sa Realom predvodi grupu F druge faze Evrolige sa sve tri pobede u prva tri kola, dok je Partizan prošle nedelje savladao CSKA, potom ubeležio pobedu i u ABA ligi u Zadru, pa je moral na visokom nivou.

Sa druge strane Dule Vujošević neće putovati sa ekipom, razlog je ponovo zdravstvene prirode jer je strateg crno-belih pod terapijom koju ne bi trebalo da prekida a put u Tel Aviv je dosta naporan.

Sam Vujošević je istakao da je Makabi veliki favorit, što je i očekivano uzevši u obzir reputaciju i snagu tima, ali je trener crno-belih dodao da su čuda moguća i da će biti zadovoljan ako njegov tim da sve od sebe bez obzira na rezultat.

U jedinom meču Last 16 faze na domaćem terenu, Makabi je dobio Lokomotivu, dok je Partizan za sada poražen na jedinom gostovanju i to od ekipe Bajerna, što je još jedan faktor koji ide u prilog domaćem timu, ali crno-beli su puno puta do sada pokazali da su čuda moguća.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter