0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

Hrabri, sjajni i veliki Partizan srušio CSKA u paklu Arene! (FOTO)

Objavljeno: 17.01.14 u 22:18

Košarkaši Partizana pobedili su ekipu CSKA iz Moskve rezultatom 73:72 u utakmici trećeg kola F grupe Top 16 faze Evrolige. 

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

U taboru Partizana daleko najbolji je bio Bogdanović sa 27 poena, Kinzi je dodao 15, a Lovernj 11. U gostujućem timu, ubedljivo najbolji je bio Krstić sa 27 poena, a Vims 16.

U neverovatno uzbudljivoj utakmici, Partizan je hrabrom igrom uspeo da dođe do trijumfa najviše zahvaljujući Bogdanu Bogdanoviću koji je ubacio 27 poena, i odlučujuća bacanja za konačan rezultat.

Posle tri kola, Partizan ima skor 1-2, dok je ovo bio prvi poraz CSKA u TOP 16 fazi.

Iz minuta u minut:

4/4 – Čudesni Bogdanović nastavlja da rešeta i pogađa trojku, CSKA drži ritam, ali Lovernj pogađa uz faul Krstića za 56:55. Ipak, Krstić na drugoj strani uzvraća novim poenom – 56:57. U narednom napadu, Kinzi je maestralno ukrao loptu, potom na drugoj strani pogodio uz faul i pogodio sa linije bacanja – 59:57. Milosavljević u pogađa jedno slobodno bacanje, Krstić na promašuje oba – 60:57, pa trener Mesina traži tajmaut.

Pauza je dobro došla gostima, pošto je potom Vims pogodio trojku uz faul i koš sa linije bacanja – 60:61. Ipak, nezaustavljivi Bogdanović pogađa novu trojku i svojim 21 poenom preokreće – 63:61. Crno-beli su u naletu, Kinsi brzo pogađa i četiri minuta pre kraja odvodi domaće na 65:61. Partizan lako gubi lopte u loše organizovanim napadima, pa Moskovljani vezanim poenima sa slobodnih bacanja preko Krstića i Vimsa dolaze do izjednačenja – 65:65.

Maestralni Bogdanović postiže novu trojku, ali Vims odmah uzvraća istom merom. U poslednji minut, Tepić pogađa nakon sjajne igre u odbrani (71:70), a potom nakon prekršaja Kinsija, Vims pogađa oba bacanja za preokret. Krijapa faulira Bogdanovića pri šutu za tri poena, a košarkaš crno-belih pogađa dvaput – 73:72.

Nakon tajmauta, na 24 sekunde do kraja, Partizan je uspeo da odbrani napad i dođe do velike pobede!

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

3/4 – Partizan otvara drugi deo preko Lovernja, ali je potom usledila serija Moskovljavljana od 8-0. Šut je nastavio odlično da služi goste, pa je rezultat 36:43 posle tri minuta nastavka. Nakon toga, Partizan se budi i za tri minuta dolaze na minus dva,  Gagić je zakucao posle ofanzivnog skoka, a Bogdanović je položio – 45:47.

Bogdanović pogađa trojku za erupciju oduševljenja na tribinama, ali CSKA izjednačuje za kraj treće četvrtine 50:50.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

 2/4 – Drugu četvrtinu otvara Kinzi neverovatnom trojkom iz okreta u poslednjoj sekundi napada! Potom Milosavljević nakon kontre odvodi Partizan na plus 6 – 20:14. Ipak, nezaustavljivi Nenad Krstić je bio nerešiva enigma za crno-bele, pošto je prvo pogodio uz slobodno bacanje, a potom dodao još dva poena i stigao do brojke od 15 koševa posle samo 14 minuta igre.

Frizdon i Vims pogađaju dve trojke i donose ponovo prednost gostima 22:25, pa Vujošević traži tajmaut. Nakon toga, pogađa Milosavljević, ali Frizdon ponovo pogađa za tri poena, a potom dodaje i Teodosić svoje prve poene – 24:30. CSKA nastavlja sigurnom i raznovrsnom igrom u napadu, odlazi na plus 8, ali Kinzi pogađa trojku i vraća crno-belima priključak – 27:32.

Do odlaska na pauzu, Teodosić pogađa trojku iz svog drugog pokušaja, a na drugoj strani spretan je Milutinov, a potom i Milosavljević uzvraća trojkom za 34:35 i novi tajmaut Etore Mesine.  Do kraja nije bilo promene rezultata, pa crno-beli mogu da budu zadovoljni i igrom i rezultatom sa samo poenom zaostatka.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

1/4 – CSKA otvara meč sigurnim poenima Krstića iz reketa, dok crno-beli preokreću preko Bogdanovića i Kinzija – 7:4. Krstić potom postiže još dva poena, ovog puta sa slobodnog bacanja – 7:6. I u narednim minutima najviše su se isticali Krstić i Bogdanović, ali CSKA vodi 9:10, a Duško Vujošević traži prvi tajmaut.  Saveti trenera uticali su na domaće, pošto je Milutinov zabeležio tri ofanzivna skoka i sa četiri poena preokrenuo – 15:14.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Crno-beli će pokušati da prekinu seriju od dva poraza, od Reala i Bajerna, i da stignu do prve pobede u Top 16 fazi, ali su svesni da im predstoji veoma teška utakmica. Moskovljani su, s druge strane, bili ubedljivi u prva dva kola, ostvarili pobede, i sa ulogom favorita dolaze u Beograd. Toga je svestan i trener Partizana, Duško Vujošević, koji je rekao:

„U ovoj fazi takmičenja nema slabih ekipa, a CSKA spada među favorite za osvajanje. Ispred nas su po organizaciji, finansijskoj stabilnosti, vodi ih sjajan trener i imaju odličan tim. Odlikuje ih sjajna igra u odbrani, sa dostra kontranapada. U napadu igraju jednostavno i veoma efikasno. Imaju dosta internacionalaca, a predvode ih naši košarkaši, Miloš Teodosić i Nenad Krstić.

Trener Partizana je zatim prokomentarisao gde vidi šanse svog tima za pobedu:

„CSKA ima 20 puta veći budžet od onoga što mi imamo, a ni to nam nije obezbeđeno. Sedam utakmica u ovoj fazi takmičenja igramo na svom parketu i to predstavlja odličnu priliku da se klub finansijski pomogne. Navijači su toga svesni i uvek pune dvorane. S obtirom na celokupnu situaciju, pehove sa povredama i probleme, imamo odlične rezultate. Bilo bi pravo čudo da u ovoj fazi takmičenja dobijemo neku utakmicu. Ipak, to ne znači da se nećemo boriti. Daćemo sve od sebe, igrači će pružiti 120 posto svojih mogućnosti i uz pomoć navijača sa tribina idemo na pobedu“.

Večerašnji duel Partizana i ekipe CSKA biće treći meč u poslednjih nekoliko meseci. Na obe prethodne utakmice slavili su Moskovljani. Ipak, trener Etore Mesina je pozvao svoje igrače na maksimalan operz pred gostovanje u ‘Areni’ pred više od 20.000 grobara.

U Partizanovoj F grupi već su odigrane tri utakmice:

Real Madrid – Bajern 111:87

Makabi – Žalgiris 87:78

Galatasaraj – Lokomotiva 62:63

hotsport.rs

Partizanova grupa: Makabi bolji od Žalgirisa

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter