0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

Partizan preokretom do trijumfa u Zadru!

Objavljeno: 20.01.14 u 19:51

Košarkaši Partizana savladali su u Zadru istoimenu ekipu rezultatom 64:56 (15:19, 11:16, 21:17, 17:4) u poslednjem meču 17. kola regionalne ABA lige.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Nakon ne tako dobrog i veoma neefikasnog početka, Zadrani su uspeli da na poluvreme odu sa devet poena prednosti ali da tu prednost održe i u većem delu treće deonice. Ipak u finišu trećeg dela igre i početkom četvrtog, prednost domaćeg tima je počela da opada zahvaljujući sjajnoj odbrani crno-belih. Pomenuta odbrana je „dozvolila“ Zadranima svega četiri poena u poslednjoj deonici što je bilo dovoljno za preokret i veoma važan trijumf.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Žo Lovernj sa 16 poena i 7 skokova, Kinzi je dodao 14 uz 5 skokova i 4 ukradene lopte dok je Bogdanović upisao 11 poena. Kod domaćeg tima Batur je ubacio 13 a Šutalo i Sobin po dva poena manje.

Partizan je tako ponovo stigao do deobe drugog mesta na tabeli sa Cedevitom uz 13 pobeda i 4 poraza, dok je Zada ostao poslednji sa svega 5 pobeda i 12 poraza.

Tok meča:

4/4: Početkom poslednje deonice prednost Zadrana je nastavila da se topi. Preko Tepića koji je ubacio 5 „vezanih“ poena, crno-beli su nakon dosta vremena stigli do egal situacije. Dva napada kasnije Gagić upisuje skok u napadu i biva fauliran a potom sa linijie slobodnih bacanja donosi vođstvo Partizanu nakon velike pauze, rezultat je bio 53:52. U naredna dva minuta meča preko Lovernja i Milosavljevića, a pomoću slobodnih bacanja, Partizan stiže i do osetnije prednosti od 58:54. Poslednji minut doneo je i maksimalnu prednost crno-belih na ovom meču koja je iznosila 62:56 nakon što je Kinzi upisao dva poena. Ubrzo potom Zadrani gube loptu i fauliraju Kinzija, a Amerikanac realizuje dva bacanja i dovodi Partizan do nedostižnih 64:56 što je ujedno i konačan rezultat i nova pobeda crno-belih!

3/4: Prednost stečenu u finišu prvog poluvremena, hrvatski tim je nastavio da održava i u drugom delu igre. Kada  je Kraljević ubacio poene uz dodatno bacanje Zadar je stigao i do maksimalnih 38:27. Ipak, preko Kinzija i Milosavljevića Partizan uspeva da smanji na 38:34 tačno na polovini treće deonice, ali Šutalo ubrzo pogađa trojku i slobodno bacanje i ponovo vraća svom timu solidnu prednost. Lovernj i Kinzi nisu dopuštali da se Zadrani „odlepe“, pa su održavali  crno-bele u igri, dok je Bogdanović malo posustao za razliku od prve dve deonice. Crno-beli su uspeli preko Lovernja da smanje na 52:47 što je i rezultat kojim se ušlo u poslednju deonicu.

2/4: Bogdanović je nastavio da „rešeta“ koš protivnika pa je veoma brzo ubacio još 5 poena u drugoj deonici i doveo Partizan na „pola koša“ zaostatka, 21:20. Međutim ubrzo nakon toga Ramljak i Šutalo „režiraju“ novu seriju domaćeg tima koji ponovo stiže do prednosti od osam poena. Partizan je sa nove dve trojke, koje su ubacili Milosavljević i Lovernj stigao do 28:26 i tako se ponovo približio domaćinu dva minuta pre kraja prvog poluvremena. Ipak, usledila je treća serija Zadrana na ovom meču u kojoj Partizan ne uspeva da postigne koš, Batur i Ramljak ubacuju još sedam poena zajedno i dovode domaći tim do prednosti od 35:26. To je ujedno i rezultat kojim se odlazi na najveću pauzu.

1/4: Meč je poenima otvorio Batur iz Zadra i nakon toga u uvodnih pet minuta bukvalno se igralo „koš za koš“ sve do rezultata 9:8 za crno-bele nakon što je Milutinov iskoristio oba bacanja. Nakon toga usledila je serija od čak 9-0 ekipe Zadra preko Lorensa i Batura, pa je domaći tim stigao do vođstva od 17:9. Do kraja deonice Partizan je uspeo da ublaži prednost preko Bogdanovića, koji ponovo deluje raspoloženo za igru. Krajni rezultat prve deonice je 19:15 za Zadrane.

Poslednji meč 17. kola Jadranske lige na programu je u kasnim popodnevnim satima tačnije od 18.00 časova kada će u dvorani Krešimir Ćosić u zadru domaći tim dočekati jedini evroligaški tim iz ovog takmičenja, ekipu Partizana.

Crno-beli nakon veličanstvene pobede protiv moskovskog CSKA u Top16 fazi Evrolige stižu u Dalmaciju na jedno od tradicionalno najtežih gostovanja. Bez obzira na činjenicu da Zadar trenutno zauzima poslednje mesto u ligi to svakako ne znači da će Beograđani lako doći do novih bodova, pogotovo ako se zna da se prilično muče na gostovanjima kod timova koji se nalaze u donjem delu tabele.

„Gostujemo ekipi Zadra koja je tradicionalno neugodan protivnik. Zadar je grad košarke, a iako imaju dobar tim od početka sezone ne beleže rezultate koji su adekvatni njihovom kvalitetu i očekivanjima. Očekuje nas utakmica koja po svom karakteru i važnosti nije ništa manje značajna od utakmice sa CSKA. Preko ABA lige dobijamo mogućnost da igramo u Evroligi, zato mora pristup mora da bude isti kao protiv Moskovljana“ – rekao je između ostalog trener Partizana Duško Vujošević u najavi ovog meča.

Crno-beli bi eventualnim trijumfom ponovo bili izjednačeni na drugom mestu sa Cedevitom odnosno zadžali bi korak za vodećom Crvenom zvezdom koja ima skor od 14 pobeda i tri poraza. Što se tiče Zadra ovaj tim bi u slučaju poraza ostao sa „fenjerom“ u rukama, a u suprotnom bi ga predao Solnoku koji uz Široki ima najgori skor u ligi od pet pobeda i 12 izgubljenih mečeva.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter