0
Ostali sportovi

VSS pruža podršku klubovima i traži razumevanje lokalnih samouprava

Objavljeno: 15.11.13 u 13:48

vaterpolo

Vaterpolo savez Srbije pruža punu podršku svim klubovima članovima VSS, apeluje i moli nadležne institucije za razumevanje i toleranciju po pitanju odnosa sa klubovima koji reprezentuju naš najtrofejniji sport.

Teška ekonomska situacija, koja je prisutna u našoj zemlji, nije zaobišla ni naš najtrofejniji sport i klubove koji čine našu organizaciju. U prethodnih nekoliko meseci vlasti na teritoriji opštine Stari Grad nisu pokazali želju i razumevanje da pomognu klubovima koji čine bitne članove vaterpolo porodice.

Prvo su članovi Vaterpolo kluba Stari Grad „izbačeni na ulicu“, sa bazena SC „Milan Gale Muškatirović“, uz obrazloženje da je komercijalnije njihove termine izdavati na korišćenje građanstvu, iako je pomenuti klub na vreme izmirivao sve svoje obaveze. VK Stari Grad u svojoj školi vaterpola ima veliki broj dece koja predstavljaju bazu i osnovu za stvaranje novih kvalitetnih sportista.

Vaterpolo klubu Crvena Zvezda, zvaničnom šampionu Evrope i prvaku Srbije su puštene menice za dugovanja nastala u periodu dok je ovaj klub koristio termine na bazenu SC „Milan Gale Muškatirović“. Svoja dugovanja VK Crvena Zvezda priznaje i ne odbija svoju obavezu da ih izmiri, ali razumevanje je nešto što je izostalo i ovoga puta od strane zvaničnika opštine Stari Grad.

Pored ova dva kluba postoje naznake da će i VK Vračar biti izbačen sa bazena SC Vračar. Ovaj klub takođe ima kvalitetnu vaterpolo školu a pored rada u muškoj poseduje i jako kvalitetan rad u ženskoj konkurenciji što je posebno važno u smislu omasovljenja vaterpola i približavanja ženskoj populaciji.

Zbog svega navedenog Vaterpolo Savez Srbije, kao krovna organizacija svih vaterpolo klubova, oseća potrebu da zaštiti svoje članove i pruži im podršku u ovim teškim trenucima i situaciji koja nije prijatna ni za koga.

Cilj svih nas u srpskom društvu je da se u narednom periodu omogući besplatno ili simbolično plaćanje za bavljenje sportom za svu decu jer samo na taj način može se napraviti kvalitetna selekcija koja nije privilegija samo bogatih porodica.

Još jednom apelujemo na sve nadležne institucije da pokažu razumevanje za naš najtrofejniji sport, sport koji našoj zemlji i u ovim teškim trenucima donosi medalje, uspehe i priliku za radost i pored svih prisutnih problema u našem društvu. Bez pomoći i želje da se razumeju svi ovi problemi vaterpolu kao nacionalnom sportu preti još veća kriza i opasnost od gašenja mnogih klubova a samim tim i smanjivanje mogućnosti da naša zemlja nastavi da proizvodi prave šampione i prave ambasadore naše zemlje u svetu.

hotsport.rs/VSS

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter