0
Ostali sportovi

Politika već pravi probleme srpskom vaterpolu

Objavljeno: 02.10.13 u 10:23

VK Stari grad_1

Neposredno po izboru Zorana Babića za predsednika Vaterpolo saveza Srbije, koji je prilikom glasanja na Skupštini te organizacije odneo ubedljivu pobedu u odnosu na Aleksandra Šapića, počela je politička odmazda prema klubovima koji su se opredelili za jednu ili drugu stranu. Prvi na tapetu je Vatepolo klub Stari Grad čije saopštenje vam prenosimo u celosti.

Vaterpolo klub „Stari Grad“ ovim Saopštenjem želi da Vas informiše o velikoj nepravdi koja je naneta Klubu, u ponedeljak 30.09.2013. godine.

Vaterpolo klub „Stari grad“ punih godinu dana zdravo funkcioniše na velikom zatvorenom bazenu Sportsko–rekreativnog centra Milan Gale Muškatirović na opštini Stari Grad. Počeli smo skromno prošlog leta, sa jednim nedeljnim terminom i 20–ak članova, da bi se za godinu dana uz veliki rad, podršku prijatelja i opštine Stari grad razvili u stabilan Klub sa 200 maloletnih članova.

Redovni smo u plaćanju obaveza prema Javnom preduzeću Milan Gale Muškatirović (koji funkcioniše pod Upravom opštine Stari grad) s tim da od aprila 2013. godine svoje obaveze plaćamo unapred i nemamo nikakvog duga prema istim, dok je naše ponašanje na bazenu disciplinovano, primereno i pažljivo od prvog dana korišćenja termina. Rezultate našeg jednogodišnjeg rada možete videti u sklopu Jednogodišnjeg biltena na našoj internet stranici – dešavanja.

U sredu 18.09.2013. godine održana je izborna Skupština za predsednika Vaterpolo saveza Srbije na kojoj je izabran gospodin Zoran Babić, šef poslaničke grupe Srpske Napredne Stranke u Skupštini republike Srbije. Vaterpolo klub Stari grad je bez političkih predubeđenja, već isključivo sportskih, svoj glas dao, kao i velika većina delegata na skupštini, gospodinu Zoranu Babiću (34:6 odnos glasova delegata). Drugi kandidat za predsednika je bio Generalni sekretar Demokratske stranke i predsednik opštine Novi Beograd, Aleksandar Šapić. S obzirom da je na opštini Stari grad vladajuća Demokratska stranka, pod čijom je upravom i Javno preduzeće Milan Gale Muškatirović, u ponedeljak 30.09.2013. godine Vaterpolo klub Stari grad je IZBAČEN sa bazena i to bez bilo kakve najave ili otkaznog roka koji stoji u Ugovoru. Ovim putem želimo da skrenemo pažnju na političku samovolju, diktaturu i silu koja je upotrebljena na sport uopšte kao obračun sa „nepodobnim“ sportskim organizacijama.

Želimo da se sport vrati na sportski teren, Vaterpolo klub Stari grad na bazen na kojem je obavljao svoju delatnost i da se ubuduće ime našeg Kluba vezuje isključivo u domenu sportskih dostignuća, a ne sramnog političkog revanšizma.

hotsport.rs/waterpolostarigrad.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter