in , ,

Zvezda optužuje Šapića, bivši reperezentativac negira umešanost

image

Predsednik vaterpolo kluba Crvena zvezda Viktor Jelenić rekao je da im je račun u blokadi zbog menice SC „Milan Gale Muškatirović“. Uprava crveno-belih za to je optužila predsednika opštine Novi Beograd i bivšeg vaterpolistu Aleksandra Šapića.

Jelenić je ispričao istoriju nastanka duga i odnosa Šapića prema klubu, pri čemu je ocenio da je puštanje menice „zakonski u redu“, ali je dodao da će „javnost proceniti da li je ljudski i moralno“.

Prema njegovim rečima, Zvezda je u junu 2011. godine počela da trenira u MGM-u očekujući da će imati „iste uslove kao Partizan ili bar umanjenu cenu treninga“.

– Nama su, međutim, faksirali maksimalne cene i sakupio se veliki dug od 9,2 miliona dinara. Posle toga smo prešli na „11. april“ i u septembru 2012. uputili zahtev za reprogram duga, ali na to nismo dobili odgovor – rekao je Viktor Jelenić, a prenosi Beta.

Prvi čovek Zvezde rekao je da je zatražio sastanak sa svojim bivšim saigračem iz reprezentacije Aleksandrom Šapićem, na kome bi se sa, kao predsednikom opštine, dogovorio o „normalnim cenama“.

– Na tom sastanku se nismo dogovorili, on nije imao sluha za to. Rekao mi je da može da pomogne samo ako uđe u Crvenu zvezdu i ako on postavlja rukovodstvo. Ja sam mu odgovorio da smo mi počeli projekat i da ćemo mi biti pukovnici ili pokojnici. Pozdravio sam se i otišao… Mi smo i u februaru imali problem sa „11. aprilom“ i za malo bili izbačeni, ali se sve rešilo i nakon toga smo osvojili i Kup, prvenstvo i Ligu šampiona – rekao je Jelenić.

On je kazao da su se problemi ponovo pojavili kada se održavao izbor za predsednika Vaterpolo saveza Srbije, na kome je Šapić bio kandidat Partizana.

– Šapić me je dva dana posle podnošenja kandidature nazvao i rekao da će biti protiv Zvezde ako mi budemo protiv njega. Nisam znao šta da mu odgovorim, nisam znao šta je hteo da kaže… Zvezda je posle toga podržala Zorana Babića (koji je izabran za predsednika). Sada smo došli do toga da nam je podneta prijava, a već sutradan doneto rešenje o puštanju menice – rekao je Jelenić.

Predsednik Zvezde je naveo da je Zvezda želela da reši problem sa MGM-om tako što bi postavila „balon“ nad bazenom, ali da je uprava tog sportskog centra tražila da klub plaća zakup „rupe“ u kojoj se treniralo.

Direktor Zvezde Igor Milojević rekao je da je razočaran odnosom direktora MGM-a Branislava Krekića.

– On se nije udostojio da razgovara sa predstavnicima kluba… Doktor Šapić bi trebalo da se pogleda u ogledalo. Ovo je njegovo maslo i nema veze sa Branislavom Krekićem. Nama nije pružena šansa da reprogramiramo dug – naglasio je Milojević.

Sa druge strane predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić povodom ovih optužbi oglasio se samo preko tvitera na kome je napisao sledeće:

– Svakom zdravorazumnom ko čuje za šta me optužuju rukovodioci Zvezde, mislim da je sve jasno. Treba da ih je sramota. Neću dalje polemisati.

hotsport.rs

Diskusija

Odgovorite

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Ćurčić želi pobedu protiv Belgije

Potvrđen Jankov izostanak