0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

Vujošević: Pravimo rezultate preko realnih mogućnosti (VIDEO)

Objavljeno: 03.11.13 u 20:06
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević bio je vrlo zadovoljan posle pobede njegovih izabranika protiv Cibone u meču 6. kola ABA lige pošto je ekipa bila u velikim kadrovskim problemima zbog bolesti Tarensa Kinzija i nedovoljno oporavljenog Lea Vestermana.

“Stvarno smo imali zdravstvenih problema. Vesterman je praktično odradio samo trening u subotu. Na kratak roster jeste veliki problem povreda glavnih igrača. Za Vestermana nemamo adekvatnu zamenu, pa samim tim i trening izgubi na kvalitetu, on je naš osnovni plej. Kao šlag na tortu došlo je da je Kinzi osetio mučninu, imao temperaturu 38,5, ne samo da je izostao, već u kom trenutku, da mi nismo bili da spremni na to da on neće biti u ekipi. Naravno da je i Cibona, koja ima dobar tim, osetila to kao priliku, odigrala angažovano, borbeno, sa solidnim procentom šuta za tri poena, dobrim izborom kada je u pitanju skauting“ – kazao je Vujošević.

Iskusni stručnjak je potom obrazložio važnost ove pobede, a osvrnuo se i na neke druge teme poput plaćanja poreza i termina meča.

„Nama je važno što smo u tim uslovima dobili utakmicu protiv jakog protivnika. Nadam se da ćemo se što pre kompletirati. Iskoristio bih ovaj momenat, gledajući neke komentare, pravi se euforija. Ipak mi pravimo rezultate preko realnih vrednosti. Pokušavamo da dignemo vrednosti igrača trenirajući, njihove su zasluge za rezultat. Potrebno je biti svestan da ovaj tim mnogo manje košta nego timovi sa kojima igramo, ne samo u Evroligi već i u ABA ligi. Ali, plaćamo porez na vreme, dobri smo poreski obveznici. Za pohvalu su pre svega ti momci. Hvala publici, nezgodan je termin od 17 časova. Ne znam zbog koje televizije je odlučeno da bude utakmica u 17, a ne u 19 časova. I u staroj Jugoslaviji je derbi igran u kasnijem terminu, ali dobro“ – istakao je trener Partizana NIS Duško Vujošević.

hotsport.rs/kkpartizan.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter