0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

Partizan bez Kinzija rutinski do pobede protiv Cibone (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 03.11.13 u 18:42
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Košarkaši Partizana prilično rutinski savladali su ekipu Cibone u meču 6. kola ABA lige pred oko 6.000 gledalaca u beogradskom Pioniru sa 80:71 (20:15, 18:15, 20:23, 22:18) čime su došli do petog trijumfa koji ih je izjednačio sa Cedevitom na samom vrhu tabele regionalnog takmičenja.

Od samog početka utakmice bilo je jasno ko je gazda u ovom meču pošto su crno-beli od prvog do poslednjeg minuta imali prednost na svojoj strani i osim početnih 0:0 Cibona je samo u jednom trenutku bila na manjem zaostatku i to sredinom drugog perioda (24:23). Međutim, kada su izabranici Duška Vujoševića uspeli da se domognu dvocifrenog viška bilo je jasno da iako oslabljeni neigranjem bolesnog Tarensa Kinzija ne mogu da ispuste stečeno protiv blede Cibone.

Draghan Milosavljević i Žo Lovernj sa po 21 poenom bili su najefikasniji, a vrlo dobar je bio i Bogdan Bogdanović koji je ubacio 19 poena. Kod gostiju Di Džej Strouberi sa 20 i Andrija Žižić sa 19 poena bili su bolji od ostalih.

Tok meča:

4/4 – Neizvesnoti u završnici ipak nije bilo pošto su crno-beli najpre uspeli ponovo da dođu do dvocifrenog višla (71:61), a potom iskusno i da čuuvaju stečeno, iako Cibona u svom timu ima daleko starije igrače koji su igrali više ovakvih utakmica. U poslednjih 100 sekundi beogradski tim je ušao sa čak devet poena viška (76:67) što je bilo sasvim dovoljno da gosti i ne pomisle da bi u penal završnici mogli eventualno da nadoknade zaostatak. Na kraju je bilo prostora i za malo egzibicije Milosavljevića i Lovernja.

3/4 – Treća deonica pripala je gostima iz Zagreba koji su bolje odigrali samu završnicu. Partizan je početkom treće četvrtine prvi put uspeo da dođe do dvocifrene prednosti, ali nije uspeo da je sačuva, pa se u poslednji period ulazi sa rezultatom 58:53 odnosno samo pet poena viška za crno-bele. Cibosi su trojkama uspeli da uhvate priključak i tako vrate neizvesnost u meč.

2/4 –Iako je Cibona u jednom trenutku prišla na samo jedan poen zaostatka (24:23), košarkaši Partizana su u drugom delu druge četvrtine ponovo dodali gas pa su na poluvreme otišli sa maksimalnih osam poena prednosti (38:30).  U domaćem timu po 11 poena imaju Milosavljević i Lovernj, dok i na drugoj strani postoje dva igrača sa dvocifrenim učinkom pošto su Džening i Žižić ubacili po 10 poena.

1/4 – Izostanak gripoznog Tarensa Kinzija iz tima Partizana nije se previše osetio na igri Partizana u rpvom periodu pošto su izabranici Duška Vujoševića od samog početka nametnuli svoj ritam igre i vrlo brzo su poveli sa 18:11. Ipak, do kraja prvog perioda gosti iz Zagreba uspevaju da koliko toliko uhvate priključak odnosno pre svega da ne dozvole Beograđanima da naprave još veću razliku pa se na prvi odmor otišlo sa rezultatom 20:15. Odličnu rolu u prvih 10 minuta imao je Žofri Lovernj sa sedam poena i jednom pogođenom trojkom.

Nakon poraza u Evroligi od Budiveljnika, košaarkaši Partizana NIS okreću se regionalnom takmičenju. U okviru 6. kola ABA lige crno-beli u Pioniru dočekuju starog rivala, zagrebačku Cibonu.

U pretthodnom kolu obe ekipe su zabeležile trijumf. Partizan je slavio na teškom gostovanju u Skoplju protiv MZT-a, dok je Cibona u zagrebačkom derbiju slavila protiv Cedevite.

Trener Duško Vujošević smatra da je meč sa Zagrepčanima samo jedan od teških u nizu.

„U seriji smo teških mečeva, a jedan od njih je duel sa Cibonom. Sreća je da igramo u Beogradu, jer nismo u optimalnom momentu kada je trening u pitanju. Jednostavno imamo problem da oporavimo igrače. Vesterman je dožioveo povredu protiv MZT-a i on ni jedan trening nije odradio u punoj meri“, konstatovao je Vujošević.

Utakmica između Partizana i Cibone počinje u 17 časova.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter