0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

Kinzi zakucao MZT

Objavljeno: 27.10.13 u 18:57
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Košarkaši Partizana NIS zabeležili su pobedu u Skoplju protiv MZT-a od 69:70 (21:16, 14:20, 16:19, 18:15) u 5. kolu ABA lige.

Veoma uzbudljivo bilo je od početka meča. Čudne stvari su se tada događale. Tri tehničke greške, dve za domaće (Gečevski dobio isključujuću) i jedna za Partizan koju je zaradio Duško Vujošević. Trener crno-belih u jednom trenutku završio na parketu nakon sudara sa jednim košarkašem MZT-a, ali na svu sreću bez posledica.

Prvi period pripao je domaćim, a potom je Partizan zaigrao bolje i na odmor uspeo da ode sa minimalnim vođstvom.

U nastavku susreta crno-beli su stigli do najveće prednosti od plus osam na ovom meču, ali nisu uspeli da zadrže tu prednost. Kosovski je doneo preokret domaćinu u završnici susreta i tada se činilo da će domaći ostati neporaženi na svom parketu. Ipak, odlična odbrana omogućičla je Partizanu da smanji vođstvo, a onda i zakucavanjem Tarensa Kinzija u poslednjim sekundama utakmice dođe do trijumfa.

Najzaslužniji za pobedu Partizana bio je Tarens Kinzi koji je uz pobedonosni koš postigao ukupno 26 poena, uz 6 skokova i tri asistencije. Dragan Milosavljević dodao je 13, a Bogdan Bogdanović 11 poena.

Kod domaćih istakao se Nikola Otašević sa 16 poena, dok su po 14 postigli Stefan Sinovec i Aleksandar Kostoski.

U narednom kolu Partizan dočekuje Cibonu, dok će MZT gostovati Mega Vizuri.

Tok meča:

4/4 – Partizan je čuvao svoje vođstvo sve do sredine poslednje četvrtine kada je trojkom Otaševića MZT izjednačio. Milosavljević je trojkom vratio Partizan u vođstvo, a Kostoski sa 5 uzastopnih poena odvodi Makedonce na plus 4. Lovernj je crno-bele doveo do poena zaostatka, a odlična odbrana u poslednjim trenucima utakmice omogućila je Partizanu da preko Kinzija dođe do pobede.

3/4 – Koševima Otaševića na početku drugog poluvremena MZT je ponovo stigao do vođstva, ali je Kinzi nastavio sa odličnim šuterskim danom i novom trojkom vratio crno-belima rezultatsku prednsost. Igrao se koš za koš, a crno-beli uspevaju da pred kraj treće deonice stignu do plus 8. Međutim, MZT uspeva da smanji na 51:55.

Poluvreme: Partizan zahvaljujući raspoloženom Kinziju koji je ubacio 15 poena i Bogdanoviću sa 11 ima minimalnu prednost na poluvremenu protiv ekipe koja je do sada nesavladana na svom parketu. Prvih 20 minuta obeležilo je i isključenje jednog od najboljih košarkaša makedonske ekipe Todora Gečevskog koji je uao u verbalni konflikt sa sudijom u prvoj četvrtini.

2/4 – Crno-beli predvođeni odličnim Kinzijem su preokrenuli i poveli na početku druge četvrtine. Kinzi je sa dve trojke vratio Partizan u igru, a potom još jednim košem doneo prvo vođstvo gostima. Usledila je serija MZT-a od 8:0. Ipak u nastavku domaći nisu bili toliko precizni, što je Partizan iskoristio i vratio se u vođstvo pred odlazak na odmor.

1/4 – Prvi minuti pripali su domaćim košarkašima koji su iskoristili neorganizovanu igru crno-belih u fazi i napada i poveli su sa 10:2. Partizan je posle tajmauta Vujoševića počeo da pogađa, a sredinom prvog dela igre Todor Gečevski je zaradio isključenje zbog verbalnog duela sa sudijama. Nedugo zatim i trener crno-belih je dobio tehničku grešku. Zanimljivo u Skoplju od samog početka. Prva četvrtina je posle dosta nervozne igre na obe strane završena vođstvom domaćih od 21:16.

Vujošević je odlučio da meč počne u sastavu: Vesterman, Milosavljević, Kinzi, Lovernj i Musli, dok će MZT početi sa: Sinovec, Markovski, Gečevski, Čekovski i Otašević.

Šampion ABA lige, Partizan NIS u okviru 5. kolo regionalnog takmičenja gostuje ekipi MZT u Skoplju.

Samo dva dana nakon fenomenalne partije i ubedljive pobede nad Nanterom u Evroligi, izabranici Duška Vujoševića odmeriće snage sa timom koji sa klupe vodi Vlada Vukoičić, bivši trener Crvene zvezde.

„Naš naredni protivnik MZT, i kao aktuelni šampion Makedonije i kao novopridošli član ABA lige u prošloj sezoni, je pokazao kao klub jednu veliku dozu ozbiljnosti i spremnosti da bude konkurentan kada je u pitanju samo regionalno tamkmičenje. Taj povlašćeni status koji oni imaju ni jednog trenutka nije doveo u pitanje kako će ekipa da se ponaša u takmičenju, kako prošle tako i ove godine. Iako oni imaju takav ugovor sa ABA ligom da iz nje ne mogu da ispadnu, oni su čak uspeli da se izbore, i zbog odustajanja nekih ekipa koje su bile ispred njih prošle godine, da igraju ove godine Evrokup. Mislim da je njihov najveći kvalitet, uz jedno ogromno iskustvo koje ovaj tim ima, homogenost i veliki broj igrača koji već dugo vremena igraju zajendo. Doveli su i nekoliko pojačanja Rejnoldsa, Sinoveca, Lučića i novog člana njihove reprezentacije Kostovskog“, rekao je trener crno-belih DuškoVujošević pred ovaj meč.

Prethodnog vikenda Partizan NIS je u hali Pionir ubedljivo savladao Zadar rezultatom 80:65, a šampion Makedonije je u gostima izgubio od, lidera na tabeli i jedine neporažene ekipe u dosadašnjem takmičenju, tima Cedevite rezultatom 67:77.

Klub iz Humske je trenutno na trećoj poziciji tabele ABA lige, sa skorom od tri pobede i jednim porazom, dok je makedonski tim na šestom mestu sa jednakim brojem pobeda i izgubljenih utakmica nakon četiri odigrana kola.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter