0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

Probuđeni Ninković uveo Partizan u četvrtfinale

Objavljeno: 30.10.13 u 18:55
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Fudbaleri Partizana rutinski su savladali Radnički u Nišu sa 0:3 i plasirali se u četvrtfinale Kupa Srbije.

Crno-beli su odlično započeli meč i posle odlične akcije poveli su u 8. minutu preko Predraga Luke. Do kraja poluvremena nije bilo prilika, pa je Partizan na odmoru imao minimalnu prednost.

Gosti su udvostručili prednost u 49. minutu. Loptu je na 20-tak metara dobio Nikola Ninković, okrenuo se i uputi precizan šut ka golu domaćih. Lopta je pogodila sam ugao i završila u mreži. Radnički je mogao da smanji u 67. minutu meča, ali se njegovi napadači nisu najbolje snašli, pa je izgledna prilika propala.

Fantastičnu partiju Nikola Ninković krunisao je još jednim prelepim golom u 73. minutu, a tri minuta potom Rašović ga je izveo iz igre uz ovacije navijača Partizana.

Radnički je do kraja meča u nekoliko momenata zapretio Stojkoviću koji je izvanredno branio i sačuvao svoju mrežu.

Tok meča:

89′ – Ljubnković je šutirao snažno sa 20 metara, ali je lopta otišla pored gola.

84′ – Odlična prilika za Radnički. Stojanović se našao sam ispred Stojkovića šutira sa 8 metara, ali se Stojković još jednom istakao.

81′ – Milenković je sa 20-tak metara iz slobodnog udarca pokušao da dmanji rezultat, ali je Stojković bio siguran.

76′ – Iz igre je izašao dvostruki strelac Ninković, a zamenio ga je Đemba Đemba.

75′ – Bekvalac je izvršio i poslednju izmenu u svom timu. Izašao je Kolarević, a ušao Milenković.

73′ – GOOOOL!!!Strelac je Ninković! Prošao je Luka po desnoj strani uputio povratni pas ka Ninkovića koji je bio sam na ivici kaznenog prostora. Džigi je plasirao loptu, a ona je pogodila same rašlje i od stative se odbila u gol.

68′ – Druga izmena kod crno-belih. Izašao je Živković, a u igru je ušao Jojić.

67′ – Velika šansa za Radnički da smanji rezultat posle prekida. Prvo je ostojić ušao u šut jednom fudbaleru Nišlija, a potom je Ćulum došao do lopte, šutirao iz prve sa 6-7 metara, ali preko gola.

62′ – Bez nekih izglednih prilika. Prva izmena u Partizanu. Izašao je Kojić a ušao Fofana.

54′ – Izmena u ekipi Radničkog. Izašao je Hadžibulić, a ušao Ljubinković.

52′ – Crno-beli su nastavili sa napadima.   ninković je posle dobre akcije pokušao da proigra Živkovića koji je zakasnio, pa je prilika propala.

49′ – GOOOOOOL!!! Strelac je Nikola ninković! Odlično je primio loptu na ivici šesnaesterca, okrenuo se i uputio precizan šut, a golman domaćih je bio nemoćan.

46′ – Počelo je drugo poluvremena, nema izmena u sastavima timova.

Na poluvreme Partizan odlazi sa golom prednosti nakon što je Luka u 7. minutu iskoristio jedinu veliku šansu na obe strane. Crno-beli nakon gola iskusno čuvaju stečenu prednost i vrebaju svoju šansu iz greške protivnika, dok Radnički ne uspeva ozbiljnije da zapreti Stojkoviću. Nišlije će morati da zaigraju mnogo bolje ukoliko žele da izbegnu poraz.

45′ – Žuti karton zbog starta sa leđa nad Andrijom Živkovićem dobija Ivica Jovanović

44′ – Gulan pravi još jedan oštar prekršaj i rizikuje da dobije crveni karton, ovog puta mu je Jovanetić progledao kroz prste.

42′ – Mala pometnja u kaznenom prostoru Partizana, ali golman Stojković ispucava loptu daleko od svog gola

38′ – Šutira Ninković, ali Kesić lako hvata loptu. Prvi žuti karton dobija Nikola Gulan posle prekršaja nad Sašom Stojanovićem

32′ – Prva izmena, Trišović u domaćem timu menja povređenog Pavlovića

30′ – Partizan je ponovo uspostavio ravnotežu na sredini terena, a u napadu su najaktivniji bivši fudbaleri Rada Luka i kojić koji zadaju najveće probleme odbrani Radničkog

23′ – Radnički se malo oslobodio pritiska crno-belih što je dovelo do nekoliko ozbiljnih situacija pred golom Partizana, a najbliži golu bio je Ćulum čiji udarac je odbranio Stojković

17′ – Do prve ozbiljnije situacije domaći tim doalzi preko Ivice Jovanovića, ali je on u kaznenom prostoru odgurnuo Petrovića pa je sudija Jovanetić dosudio prekršaj za crno-bele

14′ – Kojić iz gotovo mrtvog ugla, skoro od korner zastavice pokušava da šutira na Kesićev gol, ali lopta odlazi preko gola. Partizana za sada bolji, drži loptu u svojim nogama, Radnički potpuno bezopasan

11′ – Zbog povrede Ivice Jovanovića prvi put medicinska služba jednog od timova ulazi u teren

7′GOOOOOOOOOOOOOOOOOL, Kojić do Luke koji uspeva da proturi loptu pored golmana Kesića i vodi Partizan 1:0

2′ – Posle dobre akcije u prvoj prilici se našao Andrija Živković, ali na kraju od svega samo korner za Partizan

1′ – Utakmica je počela, a treneri Dragoljub Bekvalac i Vuk Rašović su se odlučili za sledeće sastave:

Radnički Niš: Kesić, Pauljević, Pavlović, Živković, Petrović, Ćulum, Kolarević, Jovanović, Hadžibulić, Stojanović, Jovanović.

Partizan: Stojković, Obradović, Ostojić, Stanković, Petrović, Gulan, Marković, Luka, Ninković, A. Živković, Kojić.

Derbi meč osmine finala Kupa Srbije biće odigran danas od 17.00 časova u Nišu gde će domaći Radnički ugostiti ekipu Partizana. Dva tima su u jesenjem delu sezone već odigrala meč Jelen Superlige na Čairu kada nije bilo pogodaka pa samim tim ni pobednika što sada neće biti slučaj jer će o učesniku četvrtfinala ukoliko bude bilo potrebe odlučivati penali.

A da se o svemu misli u redovima aktuelnog šampiona Srbije potvrđuje podatak da crno-beli nisu toliko uvereni u sovj trijumf pa su u tu svrhu na prethodnih nekoliko treninga uvežbavali jedanaesterce.

Današnji duel neki mediji su proglasili i „Danom D“ za trenera Partizana Vuka Rašovića kojem se na teret stavljaju loši rezultati ekipe u poslednjih nekoliko utakmica, ali teško je verovati da će se uprava Partizana odlučiti za tako radikalan potez, čak i u slučaju eliminacije iz Kupa, pred meč sa Crvenom zvezdom u prvenstvu.

„Kada neko preživi ono što sam ja preživeo pred prošli derbi, nijedna utakmica nije ‘Dan D’ za mene. O otkazu morate da pitate ljude koji vode klub, ja ne razmišljam o tome. Juče sam razgovarao sa predsednikom, ništa spektakularno, o nekim tekućim stvarima“ rekao je Rašović na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Sportskom centru Teleoptik.

Što se tiče Radničkog Nišlije su u neverovatnoj seriji od pet remija i to istovetnim rezultatom od 1:1. Do sada nisu doživeli poraz pred svojim navijačima u jesenjem delu sezone pošto su na pet prvenstvenih utakmica zabeležili jednu pobedu i četiri nerešena rezultata.

U međusobnim duelima pre jesenjeg prvenstvenog remija dve ekipe su se u skorije vreme srele samo prethodne sezone i oba meča su pripala Partizanu, ali za razliku od prošle godine kada je Nišlijama prevashodni cilj bio opstanak u ligi ove su uspeli da naprave tim za ozbiljnije poduhvate o čemu svedoči trenutno peto mesto na tabeli Jelen Superlige.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter