0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

Partizan razmontirao Nanter (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 25.10.13 u 20:55
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Košarkaši Partizana NIS ostvarili su veoma ubedljivu pobedu u 2. kolu A grupe Evrolige nad francuskim Nanterom od 73:43 (21:16, 16:7, 16:15, 20:5).

Početak meča pripao je gostima, ali su crno-beli veoma brzo uspostavili svoju igru i preokrenuli rezultat u svoju korist. Dragan Milosavljević je fenomenalno predvodio crno-bele koji su na odmor otišli sa plus 14 poena.

Nanter je u nastavku susreta pokušao da uhvati priključak, ali je Partizan sigurnom igrom u odbrani i odličnim rešenjima u napadu zadržao svoje vođstvo. U poslednjoj četvrtini izabranici Duška Vujoševića potpuno su nadigrali rivala. Otišli su na plus 30, a košarkašima Nantera su dozvolili samo pet poena u poslednjih deset minuta.

Partizan je nadigrao Nanter pod obručima. Prepoznatljivim skokom u napadu dobili su prednost pod koševima, što su na najbolji način iskoristili. koliko je Partizan igrao sigurno pokazuje i podatak da su imali samo 6 izgubljeni lopti, dok su gosti ostali bez poseda 13 puta.

Fantastični Dragan Milosavljević postigao je 26 poena i zabeležio je 6 skokova. Kada je bilo najpotrebnije tu je bio Bogdan Bogdanović da svojim trojkama uništi goste. Postigao je 16 poena, a Žofri lovernj je doprineo sa 11 skokova i 6 poena. I Dejan Musli je ostvario zapaženu ulogu sa 10 poena i 7 skokova.

Kod gostiju najefikasniji bio je Mam Džate sa 8 poena.

U 3. kolu A grupe Partizan NIS putuje u Kijev gde će ga dočekati Budiveljnik koji je izgubio večeras u Moskvi od CSKA, a Nanter će gostovati Barseloni.

Tok meča:

4/4 – Crno-beli su u poslednju četvrtinu ušli sa vođstvom od 53:38. Partizan je serijom od 8:0 stigao do veoma ubedljive prednosti i pobeda ne bi više trebala da bude dovedena u pitanje. Milosavljević je nastavio da teroriše Nanter, a sa dva uzastopna koša Kiznija Partizan je stigao i do plus 30!

3/4 – Partizan je drugo poluvreme nastavio u istom ritmu, ritmu Dragana Milosavljevića koji je izuzetno precizan u šutu iz igre. Ipak dolazi do malog opuštanja u igri pulena Duška vujoševića koji je zatražio tajm aut nakon što je Nanter smanjio prednost na devet poena. Sa dve uzastopne trojke Bogdana Bogdanovića Partizan je došao do njaveće prednosti na meču od 17 poena.

Poluvreme: Partizan je odličnom igrom u odbrani, pogotovo u drugoj četvrtini, stekao visoko vođstvo na poluvremenu. U prvih 20 minuta igre blistao je Dragan Milosavljević sa 15 postignutih poena, a odličan je bio i Dejan Musli sa 8 poena od kojih je većinu postigao krajem prv četvrtine kada su crno-beli došli do preokreta. Crno-beli su bolji od rivala u svim segmentima igre. Imaju po 4 skoka i asistencije više, a i šut ih bolje služi. Ubacili su tri trojek iz sedam pokušaja, dok je Nanter ubacio tri iz 10 pokušaja.

2/4  – Crno-beli su na početku druge četvrtine prikazali odličnu igru u odbrani. Trojkom Bogdanovića košarkaši Partizana su došli do prve dvocifrene prednosti na meču. Francuzi su se posle tajm auta zaigrali bolje i spustili su zaostatak na pet poena. U drugom delu druge deonice Partizan je nastavio da održava prednost, a trojka Vestermana donela je novo dvocifreno vođstvo. Na odmor Partizan je otišao sa plus 14.

1/4 – Gosti su bolje uli u meč, poveli su brzo sa 2:7. Služi ih šut za tri poena, ali milosavljević i Kinzi nedozvoljavaju gostima da naprave ozbiljniju prednost i svojim poenima donose Partizanu izjednačenje sredinom prve četvrtine. Trojkom Milosavljevića i prvim poenima Muslija crno-beli preuzimaju vođstvo. Musli se raspucao u završnici prvog dela igre, pa je svojoj ekipi doneo osetniju prednost.

 

Fenomenalna atmosfera u Pioniru. Grobari su bacanjem papirića napravili predivnu sliku.

Vujošević se opredelio da meč počne u sastavu: Vesterman, Kinsi, Milosavljević, Lovernj i Musli, a prvu petorku Nantera činiće: Nzoli, Mičam, Gladir, Traore i Danijels.

Košarkaši beogradskog Partizana večeras od 19 sati u hali Pionir u meču 2. kola Evrolige dočekuju francuski Nanter.

Trener crno – belih Duško Vujošević istakao je da je najteže igrati utakmice u kojima treba opravdati ulogu favorita, upravo takva će biti protiv francuskog prvaka države.

Sa druge strane najbolji igrač gostiju Ali Traore smatra da njegov tim nema pta da izgubi i da će uz respekt prema crno – belima ići na  pobedu.

„Verujem da će biti veoma teška utakmica. Ne možete da očekujete da ćete tako lako da pobedite Partizan, pogotovo pred njihovim „ludim” navijačima, ali verujem da možemo do trijumfa“  kaže igrač koji je prošle zime bio na probi u Crvenoj zvezdi.

Trener gostiju je takođe apostrofirao atmosferu u Pioniru.

„Da, znam da Partizan ima neverovatnu podršku sa tribina i da se ovde niko nije lepo proveo. Ipak, verujem u moju ekipu i znam da mogu da se izbore sa pritiskom, svi nestrpljivo čekamo da počne meč. Sve ovo je nova avantura za nas“  rekao je trener Paskal Donadje.

Priliku da pre nego što uksrte koplja ponovo prijateljski porazgovaraju iskoristili su i mladi igrač Partizana Boris Dalo, te centar Nantera Džajteh Mam. Dalo je svom nekadađnjem saigraču pokušao da opiše ambijent u kome će večeras igrati.

„Nanter će prvi put igrati u Pioniru” i drago mi je što će i moj prijatelj da doživi neverovatnu atmosferu koju Grobari prave“ jasan je bio Dalo što je na Mamoa čini se ostavilo dobar utisak.

„Možda se i ja priključim Borisu jednog dana, ko zna. Voleo bih da igramo ponovo zajedno, naročito pred navijačima Partizana.“

hotsport.rs/telegraf

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter