0
Evroliga

FOTO:STARSPORT

Vujošević: Nije lako pobediti kada imate imperativ trijumfa

Objavljeno: 24.10.13 u 14:42
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Pored nezaobilaznih političkih tema na konferenciji zakazanoj povodom predstojećeg meča protiv Nantera (petak, 19.00h) trener košarkaša Partizana Duško Vujošević prevashodno je pričao o samom meču. Iskusni stručnjak je upozorio da u goste srpskom šampionu dolazi ekipa koja je prošle sezone uspela da dođe do titule u Francuskoj savladavši tamošnje velike klubove i da je ove godine još jača.

„Nanter nije ekipa sa velikom tradicijom pa samim tim većina ima pogrešne predrasude o njima. Prvi put su u Evroligi što im je novi napredak pošto svake godine idu stepenicu po stepenicu više. Dosta igrača je već dugo u tom timu, a pojačali su se strancima koji su podređeni ekipi. Tačno je da ih je Zvezda u pripremnom periodu pobedila sa 30 razlike, ali to nije isti tim“ – rekao je u uvodu Vujošević.

Potom je trener crno-belih iz stručnog ugla predstavio Francuze.

„Oni su šampion zemlje koja je prvak Evrope, a mi smo najbolji u ABA ligi, ali je Srbija sedma u Evropi i zbog toga moramo maksimalno da ih respektujemo. Igraju dobro u odbrani što su dokazali i u meču protiv CSKA. Igraju timski, u ekipi nema igrača koji iskaču i koji jure statistiku. Svi su u finkciji tima. Jasno je da se radi o težem protivniku nego što im ime i prvi pogled nagoveštava.“

Nije lako kada pred ekipom postoji imperativ pobede kao što je to slučaj sa Partizanom u strašnjem meču.

„Važno je da sutra trijumfujemo, a nije lako kada postoji imperativ, pogotovo u Evroligi. Mi moramo da dobijemo te utakmice koje su kao na papiru već dobijene, ali je prvo kolo pokazalo da su sve utakmice otvorene i da će tako biti i u nastavku takmičenja. Ovi koji se klade više ne mogu uvek da se klade na favorite kada igraju u gostima jer u Evroligi nema slabih ekipa“ – jasan je Vujošević.

Novinare je zanimalo koliko je trener Vujošević zadovoljan raspored utakmica u Evroligi.

„Na to ne možemo da utičemo. Više bih voleo da prvu utakmicu protiv Nantera igramo u Francuskoj, a posle kod nas. To je neka određena vrsta prednosti. Jednostavno ne možemo to da biramo. Ja spadam u ljude koji misle da raspored ipak nije najvažniji, raspored nam i nije toliko loš“ – kazao je Vujošević koji je ponovio poziv kluba navijačima da fer i sportski navijaju i da još jednom pokažu da su najbolji u Evropi.

Pored svega toga Vujošević je dodao da oporavak Davisa Bertansa odlično, ali da su lekari u San Antoniju gde se Letonac nalazi na rehabilitaciji odlučili da se on na teren vrati tek u martu.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter