0
Domaći fudbal

FOTO:STARSPORT

Džajić: Nije isključeno da neko stoji iza pisma igrača

Objavljeno: 18.10.13 u 16:59
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Konačno se neko iz Crvene zvezde udostojio da izađe pred javnost nakon skandaloznih dešavanja u poslednjih nekoliko dana započetih pismom prvotimaca, nastavljeno odgovorom dela uprave i završenim vandalskim lomljenjem stakala na automobilima parkiranim ispred stadiona u Ljutice Bogdana. Pred predstavnice „sedme sile“ u petak je, nakon redovne konferencije za medije povodom sledećeg meča u Jelen Superligi na kojoj je govorio trener Slaviša Stojanović, izašao predsednik kluba Dragan Džajić, koji je najpre osvrnuo na opasku da fudbaleri nemaju osnovne uslove za rad.

„Koje to elementarne uslove za rad nemaju? Pa i taj šampon im je stigao istog dana kada se sve deslio, kakve su im svlačionice bile pre nego što smo mi stigli? Gde idu na pripreme zimi i leti? Da li idu u Hotel „Mladost“ u karantin? Ljudi, vi to sami vidite, ne treba Dragan Džajić da vam to kaže“ – rekao je Džajić novinarima na Marakani, a prenosi agencija Tanjug.

Prvi čovek crveno – belih naveo je da je igračima obećao novac, koji je iz „objektivnih razloga nije stigao“.

„Razgovarao sam sa igračima desetak dana pre nego što se ovo desilo. Sišao sam kod njih, pričali smo o stvarima vezanim za fudbal, utakmice i primanja. Rekao sam im da ćemo za koji dan biti u situaciji da dođemo do novca i da ću biti prvi za to da im se on isplati. Znam da je to obaveza, uostalom uvek kada je bilo nekog novca, igrači su bili prvi na listi da ga dobiju. Obećao sam im da će dobiti novac onog trenutka kada stigne. Posle toga, novac iz objektivnih razloga nije stizao. Neću da navodim od koga je trebalo da stigne, jer imamo i drugih problema koji bi samo otežali stvar“ – rekao je Dzajić.

On je izjavio da je razgovarao sa najiskusnijim igračima Zvezde, kapitenom Milijašem i Ninkovićem.

„Milijašu sam rekao da razgovara sa ekipom i da pokušamo da napravimo malo bolju atmosferu. Posle sam isto to rekao Ninkoviću, jer moramo da pobeđujemo. Otputovao sam u Francusku, a onda je izašlo to pismo. Nemam nikakvu nameru da polemišem sa njima. Kažu da su jedinstveni, neka onda to jedinstvo prenesu na teren i pobeđuju i nema nikakvih problema. To će biti dobro i za njih i za nas u upravi, ali i za navijače“ – poručio je Dzajić.

On smatra da nije siguran da li neko stoji iza saopštenja koje se pojavilo u javnosti poslednjih dana.

„Ne isključujem da su igrači izgubili poverenje u ljude iz uprave. U ovoj zemlji sve je moguće, ali nemam argument da uperim prst ni u koga. Po načinu pisanja teksta koji sam pročitao nije isključeno da neko stoji iza njih. Možda je neko drugi obećavao igračima pare, pa su izgubili poverenje. To ne mogu da znam“.

Džajić je napomenuo da mu je krivo što sav „prljav veš“ iz kluba izlazi u javnost.

„Mnogo puta je uprava pričala o tome, ali nažalost, nije se sprečilo. Zato smo i došli do ove situacije. Ne znam da li namerno neko to radi, ali ima mnogo ljudi u klubu. Ne mislim da nam neko ne želi dobro, ali ima ih dosta koji misle da na ovakav način ne treba voditi klub. Nikad nisam bežao od kritika, ali moj obraz je čvrst, pošten i tako ću raditi. Ne moram više biti u klubu ni sekund, ali neću ni dozvoliti da mi neko sedi na glavi jer postoje granice“ – jasan je bio Džajić.

Predsednik Zvezde je istakao da je nezadovoljstvo u klubu proisteklo jer su crveno-beli u dugovima i zbog rezultata, koji nisu na nivou na kome se očekuju. Džajić je napomenuo da mu je drago što ima poštovanje prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića.

„Za mene je zadovoljstvo i čast što me Vučić ceni. Kao zvezdaš me poštuje zbog toga što sam imao sportske rezultate u Zvezdi, ali posebno mi je drago što me poštuje kao čoveka i ličnost. Naravno da je čoveku koji voli Zvezdu krivo što nisu rezultati koji su potrebni. On se ne uključuje u rad kluba, on samo gleda fudbalski“ – zaključio je prvi čovek kluba sa Marakane.

hotsport.rs/hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter