in , , ,

Zvezda: Ko je spreman da preuzme vruć krompir?

Ponedeljak na Marakani gotovo kao i svaki drugi. Igrači su nakon naporne utakmice dobili slobodno, a Upravni odbor svoju redovnu sednicu održaće u večernjim satima.

fk-crvena-zvezda_1376204911_670x0

I sve bi to bilo sasvim normalno da nakon remija i poraza u prethodna dva kola srpskog šampionata i zaostatka od šest bodova za Partizanom atmosfera oko Crvene zvezde nije dostigla usijanje.

Na tapetu je šef stručnog štaba Slaviša Stojanović koga javnost već vidi kao „bivšeg“, pa se uveliko licitira sa imenima njegovog naslednika.

Ko je spreman da preuzme u svoje ruke vruć krompir teško je reći. Pritisak u Crvenoj zvezdi je kako stvari sada stoje veći nego u bilo kom trenutku u klupskoj istoriji. Čak i kada su igrane mnogo značajnije utakmice verovatno ovakva količina pritiska nije postojala.

Naravno pristisak je druge vrste, jer šest dugih godina traje suša na Marakani i pitanje je šta bi se sa klubom dogodilo da još jedna sezona prođe bez titule. Upravo tako veštački stvoren ambijent koji ispred svega stavlja imperativ ‘titule po svaku cenu’ , atmosferu u Crvenoj zvezdi čini potpuno nenormalnom i zbog toga sa rezervom treba uzeti svako iole zvučnije ime koje se pojavi prilikom licitacije o potencijalnom nasledniku Slaviše Stojanovića.

Prvo ime na listi za je Milovan Rajevac. Iskusni trener već više puta doveđen je u vezu sa crveno – belima i prema nekim informacijama Draga Džajić ponovo pokušava da ga dovede. Ipak postavlja se pitanje zašto bi Rajevac sada preuzeo klupu Zvezde kada to nije učinio nakon odlaska Sa Pintua.

Četvrta Zvezdina zvezda Vladimir Petrović Pižon je drugo ime na tom spisku. Pižnoj je već dva puta bio trener Zvezde, a poslednji put je smenjen u situaciji kada su crveno – beli bili prvi na tabeli, da bi kasnije pod palicom Ratka Dostanića ostali bez titule. Činjenica je da Petrović gaji neizmernu ljubav prema crveno – beloj boji ali pitanje je da li je to dovoljno da bi on po treći put seo na klupu.

Možda je realnije očekivati da novi trener Zvezde bude neko poput Slaviše Stojanovića (naravno ukoliko on i zaista bude smenjen večeras), drugim rečima neko ko nema velikog iskustva i neko ko je na početku svoje karijere. Razlog je jednostavan. Takvi mladi treneri nemaju jednostavno šta da izgube, jer ukoliko preporode Zvezdu biće slavljeni, a ukoliko ne uspeju prosto će biti zaboravljeni, a sovj posao nastaviće bez problema na nekom drugom mestu koje ne poznaja takvu vrstu pritiska.

Dakle Nenad Sakić, Bratislav Živković, Vladan Milojević ili neko četvrti, ostaje da se vidi.

hotsport.rs

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Četvrti golf Masters pripao Branimiru Gudelju

Borković vodi Pisarića u Brno