0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

Zvezda osetila snagu Zmajeva (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 22.09.13 u 14:37
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Teški trenuci za Crvenu zvezdu. Posle remija sa Donjim Sremom na proslavi Marakane, crveno-beli su poraženi u duelu sa Voždovcem na stadionu Obilića rezultatom 1:0.

Od početka meča Zvezda je stvarala šanse, ali je Adam Marušić u 26. minutu šokirao goste posle jedne greške mladog Darka Lazića. Izabranicima Slaviše Stojanovića trebalo je dosta vremena da se vrate u meč posle primljenog gola i u završnici prvog poluvremena stvorili nekoliko prilika.

Očekivalo se da će Zvezda žestoko krenuti u drugih 45 minuta, ali se desilo potpuno suprotno. Voždovac je stvorio nekoliko izvanrednih prilika, ali je Bajković bio na visini zadatka. Kako je vreme odmicalo nervoza se uvlačila među crveno-bele. Voždovac je došao do još nekih prilika, a svoje najbolje šanse Zvezda propušta u poslednjim trenucima meča. U nadoknadi vremena Kasalica i Mrđa su propsutili šansu da donesu izjednačenje svojoj ekipi, a na golu „Zmajeva“ briljirao je Perić.

Na kraju zaslužena pobeda Voždovca, a fudbaleri Zvezde su trpeli salve uvreda od svojih navijača. Popularne Delije nisu dozvolile crveno-belima da napuste teren sa dresovima, pa su ih svi skinuli i predali navijačima.

Nakon svega, treba očekivati da će čelnici Zvezde u narednim danima pokušati da „resetuju“ ekipu. Najrealnije je da će Stojanović popiti otkaz, a moguće su i neke promene u igračkom kadru.

Još je rano pričati o tome, ali svakako da nas očekuje veoma burna nedelja na Marakani.

90+4′ – Kraj meča.

90+2′ – Odlična prilika za Zvezdu. Lopta je stigla do Kasalice koji snažno šutira, brani Perić, lopta se odbija do Mrđe koji šutira jako prema golu, a Perić još jednom odlično interveniše.

90′ – I Bajković krenuo u napad, ali nije uspeo da dođe do lopte.

89′ – Martinović je šutirao iz slobodnog udarca sa ivice šesnaesterca, ali je lopta pogodila nekog u živom zidu i otišla u korner.

85′ – Lopta je stigla do Milunovića koji je vratio u srce kaznenog prostora gde je bio Dauda koji je brzo šutirao, ali je lopta zakačila jednog fudbalera Voždovca i otišla preko gola. Posle izvedenog kornera Martinović je šutirao tik pored gola.

83′ – Zapretio je Voždovac preko Obradovića koji je šutirao sa ivice šesnaesterca iskosa sa leve strane, ali je lopta otišla daleko pored gola.

81′ – Dauda je napravio sebi priliku, oslobodio se čuvara šutirao snažno sa 18 metara, ali je lopta otišla preko gola.

79′ – Neverovatna šansa za Voždovac. Lopta je nekako došla do Marušića u kaznenom prostoru koji je pokušao da iskorsiti neodlučnost Mijailovića i Bajkovića, prevario je golmana Zvezde i kada su već svi videli loptu u mreži gostiju izblokirao ga je Mijailović.

75′ – Zvezda kreće u totalnu ofanzivu. Ušao je Dragan Mrđa umesto štopera Lazića.

71′ – Gužva u kaznenom prostoru „Zmajeva“. Nisu se snašli crveno-beli, lopta je došla do Luke Milunovića na ivici šesnaesterca koji je uputio loptu ka golu, Dauda pokušao da je skrene, ali je ona otišla u gol aut.

69′ – Druga izmena u redovima Voždovca. Šansu je dobio fudbaler Zvezde na pozajmici u Voždovcu Ognjen Ožegović umesto Vladimira Đilasa.

67′ – Fudbaleri Voždovca su prepustili inicijativu gostima koji su izuzetno nervozni, pa ne uspevaju da povežu nijednu dobru akciju.

60′ – Još jedna velika prilika za „Zmajeve“. Lošu reakciju Zvezdine odbrane koristi Marušić koji glavom upošljava Đilasa, a ovaj iz prve šutira pravo u Bajkovića.

58′ – Prva izmena u ekipi Voždovca izašao je Dejan Milovanović,nekadašnji kapiten Zvezde, i dobio aplauz od Delija, a ušao Danilo Sekulić.

54′ – Dobru loptu je dobio u prostor Dauda, centrirao sa leve strane, ali je lopta preletela Kasalicu koji se ubacivao.

52′ – Šta se dešava sa fudbalerima Zvezde. Još jedna velika prilika za Voždovac. Golman Perić je ispucao loptu, a odbrambeni igrači Zvezde se nisu sporazumeli, što je Marušić iskoristio i sa ivice kaznenog prostora šutirao iz prve, ali je bio neprecizan.

47′ – Auuu, kakav promašaj Vladimira Đilasa! Zvezda je krenula na sve ili ništa, što odmah koriste fudbaleri domaćih i u odličnom kontranapadu Đilas je izbio sam ispred Bajkovića, ali nije uspeo i da ga savlada.

46′ – Počelo je durgo poluvreme. Stojanović je izvršio i drugu izmenu, izveo je Vešovića, a u igru ubacio Filipa Kasalicu.

Poluvreme: Crvena zvezda nije iskoristile brojne šanse u prvih 45 minuta i kako to obično biva u fudbalu, kažnjena je za promašaje u 26. minutu. Mladi Lazić je izgubio ravnotežu što je na najbolji način iskoristio Adam Marušić koji je istrčao sam ispred Bajkovića i savladao ga. Nezadovoljni navijači Zvezde uputili su pogrdne poruke svojim ljubimcima uzvikujući im „Igrate k’o p…“. U drugom poluvremenu treba očekivati još jači pritisak crveno-belih kojima je pobeda u ovom duelu neophodna.

46′ – Kraj prvog poluvremena.

43′ – Nejc Pečnik je izašao iz igre, a ušao je Luka Milunović. Pečnik se nije dobro osećao pre ovog meča i nije uspeo da izdrži do kraja.

41′ – Martinović je bio u odličnoj prilici. Lazić je uputio oštar centaršut nakon kornera Ninkovića, a Martinović nije uspeo da stigne do lopte.

34′ – Pritisak Zvezde. Žele crveno-beli brzo da izjednače. Trpe veliki pritisak koji dolazi od strane nezadovoljnih navijača.

30′ – Kovačević je centrirao iz slobodnog udarca, tražio Pečnika i Gogića, ali ih je lopta preletela i otišla u gol aut.

26′ – GOOOL! Voždovac vodi sa 1:0! Posle odlične šanse za Zvezdu koju nije iskoristio Dauda, Lazić se okliznuo izgubio loptu, a Marušić je izbio sam ispred Bajkovića i savladao ga.

19′ – Ninković je odlično izveo korner, Pečnik je došao u priliku, ali nije uspeo da savlada Perića.

18′ – Ninković je pokušao glavom u padu da savlada Perića, ali je bio neprecizan.

13′ – Voždovac je došao u izglednu priliku. Đorđević se odlično oslobodio jednog fudbalera Zvezde snažno šutirao, a golman Bajković odlično intervenisao. Lopta je stigla do Marušića koji je ponovo snažno šutirao, ali su fudbaleri Zvezde izblokirali taj udarac.

9′ – Posle dobrog centaršuta Dauda je glavom prebacio loptu do Gogića koji je glavom šutirao sa 5-6 metara, a golman Perić je izbacio loptu u korner.

1′ – Samo 40 sekundi je prošlo od početka meča, a Abiola Dauda se našao u odličnoj prilici, međutim, golman Perić je reagovao na vreme.

1′ – Utakmica je počela.

Voždovac: Perić, Jašić, Nikolić, Lalić, Obradović, Dragović, Đorđević, Milovanović, Babović, Marušić, Đilas. Trener: Nenad Lalatović.

Crvena zvezda: Bajković, Petković, Martinović, Lazić, Mijailović, Kovačević, Gogić, Vešović, Ninković, Pečnik, Dauda. Trener: Slaviša Stojanović.

 

Fudbaleri Voždovca danas će pokušati da dodatno uzdrmaju Crvenu zvezdu koja je u prethodnom kolu razočarala svoje navijače na proslavi 50-godišnjice Marakane kada su odigrali nerešeno sa Donjim Sremom 2:2.

Upravo zbog toga trener crveno-belihSlaviša Stojanović nalazi se pod velikim pritiskom, pošto bi u slučaju novog neuspeha njegov posao u Zvezdi bio pod velikim znakom pitanja.

„Posle debakla u prethodnom kolu, šoka i neubedljive igre očekujem da u duelu sa Voždovcem „operemo“ svoj obraz i čast. Razmišljamo samo o pobedi i osvajanju tri boda. Verujem da ćemo prikazati mnogo bolje izdanje protiv tima koji je iskusan, koji ima stabilnost i koji će bez dileme biti veoma motivisan da pruži svoj maksimum“, izjavio je Stojanović na konferenciji za medije pred utakmicu sa Voždovccem.

Sa druge strane Voždovčani žele da pokažu da nisu slučajno u eltinom srpskom takmičenju. U prethodnom kolu odigrali su nerešeno u Kruševcu protiv Napretka 1:1, a istim rezultatom su ispratili kući osvajača Kupa Srbije Jagodinu u 4. kolu.

Trener Voždovca je nekadašnji kapiten ZvezdeNenad Lalaltović koji nezaboravlja trenutke provedene u crveno-belom dresu.

„U Zvezdi sam proveo najlepše trenutke igračke karijere i uvek ću biti uz nju. Iz sveg srca joj želim, a verujem da ove sezone i može da osvoji predugo čekanu duplu krunu. Na terenu, međutim, emocija neće biti. Sa klupe Voždovca, daću sve od sebe da dođe do iznenađenja“, rekao je Lalatović.

Slaviša Stojanović je odlučio da na ovom meču u startnih jedanaest ne bude kapiten Nenad Milijaš, a to ni ne čudi sa obzirom na to da ne pruža partije koje se od njega očekuju.

Lalatović bi mogao da na teren izvede ekipu u sastavu: Perić, Jašić, Dragović, Lalić, Đorđević, Mićić, Sekulić, Marušić, Babović, Obradović, Đilas, dok bi na teren u dresu Zvezde mogli da istrče: Bajković, Petković, Martinović, Lazić, Mijailović, Kovačević, Gogić, Pečnik, Ninković, Savićević, Dauda.

Meč između Voždovca i Crvene zvezde igra se na stadionu Obilića na Vračaru, pošto stadion Voždovca ne ispunjava bezbednosne uslove za utakmicu visokog rizika. Meč je na programu od 15 časova, a glavni srnitar je Milenko Vukadinovič.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter