0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

Ninković: Problem je u glavama

Objavljeno: 16.09.13 u 16:55
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Veličanstven ambijent i sjajnu atmosferu na Marakani u danu slavlja povodom 50 godina od izgradnje stadiona, crveno-belima neočekivano je u susretu 5. kola prvenstva Srbije „pokvarila“ ekipa Donjeg Srema. Imali su fudbaleri Crvene zvezde sve u svojim rukama, dva gola prednosti, loptu u posedu, šanse da dotuku rivala, igrača više, međutim sve se srušilo u poslednjim trenucima susreta kada je Aškovski matirao Bajkovića i doneo bod svom timu. Popadali su crveno-beli kao pokošeni nakon poslednjeg sudijskog zvižduka, svesni da su odigrali lošu utakmicu, partiju nesrazmernu kvalitetu tima koji poseduju.

Nakon (ne)prospavane noći Miloš Ninković istakao je da mu i dalje nisu jasni padovi u igri i strah kod njegovih saigrača. Na mnoga pitanja, najbolji fudbaler najtrofejnijeg srpskog kluba, nema odgovor. Primljene pogotke nikako ne želi da prepiše saigračima iz poslednje linije, već apostrofira odgovornost čitavog tima.

„Nisu krivi samo igrači iz odbrane, već svi mi koji smo juče bili na terenu. Imam utisak da nam je danas još teže nego što je bilo po završetku utakmice. Nemam reči, ovo je jedna velika sramota. Na ručku pre meča upozoravao sam da će biti teško. Da Donji Srem nije lagan rival i da je najteže dobiti susrete u kojima ste već unapred upisali bodove, pogotovo pred onakvim ambijentom na tribinama i u slavljeničkoj atmosferi. Mi jednostavno sinoć nismo zaslužili da pobedimo“ – u dahu je izgovorio Ninković.

On je nerešen ishod sa timom iz Pećinaca uporedio sa duelom protiv Jagodine koji su crveno-beli odigrali u drugom kolu.

„Veoma slične utakmice, s tim što nam Jagodina nije dala drugi gol, a Donji Srem jeste. Imamo neshvatljiv pad kada primimo gol, tri pasa nakon toga ne možemo da spojimo. To jednostavno ne može trener da ispravi, niti može da nas nauči da se dodajemo, jer to je problem psihičke prirode i u našim glavama. Moramo mnogo više da verujemo u sebe, jer ako to ne promenimo, biće jako teško.“

Ljubimac Zvezdinih navijača ne slaže se sa ocenom da njemu i njegovim saigračima nedostaje voljni momenat i da na teren izlaze sa nedovoljnom željom.

„Možda to tako izgleda sa tribina, ali sigurno da niko od nas nije izašao da stoji i da gleda koreografiju. Mislim da smo svi imali želju da u danu kada smo imali 40 hiljada navijača na tribinama i potpun spektakl, savladamo protivnika. Jednostavno, moramo da promenimo pristup. Ne vredi nam da pričamo tri dana i tri noći, jer odrasli smo ljudi i svesni sramote i bruke koju smo priredili navijačima. Nemam reči, smatrao sam da ćemo nakon priprema na Tari delovati kako treba, jer smo zaista odlično trenirali, međutim, očigledno sam se prevario. Ne znam, nemam reči“ – uz dubok uzdah prokomentarisao je Nine kome je i problem sa prekidima koje ima tim Crvene zvezde od početka sezone, neshvatljiv.

„Iskreno, nisam igrao na pripremama protiv Bazela i Grashopersa, ali koliko znam oni nam nisu zadavali toliko problema u prekidima kao, uz svo poštovanje objektivno slabiji rivali u našoj ligi. Na mnoga pitanja koja imaju navijači kada je u pitanju naša igra, jednostavno nemam odgovor. Prekidi su i stvar pojedinačne odgovornosti. U jačim ligama, u šesnaestercu se vodi pravi rat, dok mi možda ne stanemo dovoljno blizu protivniku, nismo agresivni“ – podvukao je povratnik u srpski fudbal i letošnja akvizicija kluba iz Ljutice Bogdana.

Još jednom Miloš Ninković pokušao je grubo da analizira utakmicu sa Donjim Sremom u kojoj po njemu ima nelogičnosti.

„Igramo na svom stadionu, vodimo 2:0, posle toga primimo gol, zatim imamo igrača više i počnemo da se branimo? To mi je prosto neshvatljivo. Neverovatan je šok koji se oseti kod nas u trenutku kada primimo gol. Takvu dozu straha kod ekipe u karijeri nisam doživeo, nakon toga tri pasa ne možemo da spojimo. To ne možemo da ispravimo na treninzima, jer je problem, ponovo ponavljam u psihologiji i našim glavama“ – izričit je 28. godišnji fudbaler.

Nakon odigranih 5. kola crveno-beli su osvojili pet manje od maksimalnog broja bodova. Vremena za ispravljanje grešaka ima ali po rečima Ninkovića ne mnogo, i ukoliko žele da prvenstvo završe na prvom mestu, on i njegovi saigrači moraće mnogo bolje u nastavku sezone.

„Mi, stariji i iskusniji igrači moramo da stanemo na loptu u situacijama kada je to potrebno. Šampionat je dug, tri boda zaostatka nisu nenadoknadiva prednost, ali ono što brine i ono što moramo da popravimo je igra. Imamo odlične igrače, posedujemo kvalitet, ali to ne dokazujemo na utakmicama. U svih pet susreta do sada smo se mučili, i moramo pod hitno da se „skupimo“ i promenimo pristup samom meču i igri. Ne smemo nikako da dozvolimo da ponovo kiksnemo u nekoj od narednih utakmica, jer bi u tom slučaju imali još više razloga za brigu“ – zaključio je Miloš Ninković koji je dodao da su i igrači sami svesni grešaka pa današnje „predavanje“ trenera Slaviše Stojanovića nije bilo potrebno.

hotsport.rs/crvenazvezdafk.com

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter