0
Domaći fudbal

Kad gosti pokvare slavlje

Objavljeno: 16.09.13 u 11:17

JSL

Šta je obeležilo 5. kolo JSL. Partizan slavio na istorijskom meču u Užicu, Donji Srem pokvario slavlje Zvezde.

Prolazno vreme nakon prve trećine jesenjeg dela Jelen Superlige ne donosi nikakve novine u srpskom fudbalu. Partizan je i dalje prvi, a Crvena zvezda polako zaostaje. Tu se negde u vrhu tabele, odmah iza crno-belih ugnezdio Čukarički, koji je bez dileme najprijatnije iznenađenje uvodnih pet kola.

To peto kolo donelo je zanimljive utakmice, na kojima je postignuto 20 golova, a nije bilo meča na kojem gledaoci nisu videli barem jedan gol. Naravno, svaki meč u ovoj našoj ligi je istorijski, ali ovog vikenda na programu su bila dva istorijskija od drugih.

Jedan u Užicu i jedan na beogradskoj Marakani. A ono što je zanimljivo na oba susreta gosti su pokvarili slavlje domaćina.

Sloboda je u subotu na svom terenu dočekala Partizan i to je bio prvi meč u istoriji da su Užičani domaćini bili u večernjem terminu pod svetlima reflektora, dok je Zvezda juče slavila 50 godina od otvaranja svoje Marakane, a Donji Srem je u poslednjem minutu susreta uspeo da izjednači i u Pećince odnese jedan bod.

Debitantsku pobedu ove sezone je ostvario i Rad, Voša je pobedila, ali su u javnost isplivali mnogi problemi, od blokade računa do sukoba Mateje Kežmana s Radisavom Rabrenovićem i navijačima kluba, da bi na kraju trener Marko Nikolić rekao da neće prvi napustiti brod koji tone. Dakle, u Novom Sadu sve ključa od problema.

Pobedu je pod vođstvom novog trenera Zlatka Krmpotića ostvario i OFK Beograd, koji će tako u koliko toliko boljem raspoloženju sledeće nedelje otići na gostovanje Partizanu u Humskoj.

JSL, 5. kolo:

Rad – Radnički 1923 1:0
(Pavlović 20.)

Javor – Čukarički 0:2
(D.Srnić 51, Stojiljković 64.)

OFK Beograd – Radnički Niš 2:1
(Damjanović 26.p, Živković 35.ag – Stojanović 50.p.)

Jagodina – Spartak 2:0
(Pešić 15, 52.)

Napredak – Voždovac 1:1
(Gavrić 40. – Babović 90.)

Vojvodina – Novi Pazar 2:1
(Alivodić 16, Škuletić 33. – Arsenijević  85.)

Sloboda – Partizan 1:2
(Pilipović 83. – Živković 48, Kojić 81.)

Crvena zvezda – Donji Srem 2:2
(Dauda 9, Pečnik 54. – Marčeta 76, Aškovski 90+1)

tabela-jsl-5
Parovi sledećeg kola (21/22. septembar): Voždovac – C.zvezda, Radnički 1923 – Donji Srem, Spartak – Napredak, Čukarički – Jagodina, Rad – Sloboda Point, Novi Pazar – Javor, Radnički Niš – Vojvodina, Partizan – OFK Beograd.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter