0
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan

Partizan slomio Slobodu i odneo tri boda (VIDEO)

Objavljeno: 14.09.13 u 20:00
FOTO: FK Partizan
FOTO: FK Partizan

Fudbaleri beogradskog Partizana u utakmici 5. kola Jelen Superlige pobedili su domaću Slobodu sa 2:1 (0:0).

Upaljeni reflektori po prvi put u Užicu govorili su da ćemo prisustvovati istorijskoj utakmici, a pune tribine stadiona dale su punu potvrdu takve tvrdnje.

Kao da je sjajan ambijenta pomalo odsekao noge fudbalerima obe ekipe, pa u prvo delu igre nije viđen preterano uzbudljiv fudbal. Jedna sjajna šansa Stankovića i odbrana Rankovića bilo je sve vredno pomena u prvih 45 minuta.

Međutim u drugom delu kao da su na terenu bile neke druge ekipe. Požrtvovanost, tračnje, dueli, šanse i golovi obeležili su ovaj deo igre.

Tek je prošlo četiri minuta od nastavka utakmice kada je mladi Andrija Živković doveo crno – bele u vođstvo. Nakon tog gola usledio je pritisak izabranika Ljubiše Stamenkovića. Imao je Gojković finu šansu ali je Stojković odbranio.

Na drugoj strani Kojić koji je zamenio Fofanu kolosalnu priliku imao je u 71. minutu igre kada je poptuno sam ispred golmana Slobode posloa loptu nebu pod oblake.

Potom je usledio sporni trnutak kada je Mažić zbog ofsajda ponišito čist gol japanskog internacinalca Okuna. Partizan duplira prednost u 81. minutu golom Kojića, ali već dva minuta kasnije Sloboda golom Pilipovića sa gotovo 40 metara smanjuje na 2:1.

Do kraja utakmice Užičani su pritiskaliali nisu uspeli da stignu do izjednačenja, dok je Partizan mogao i do trećeg gola da je Predrag Luka u dva navrata bolje reagovao.

„Moram da istaknem, da smo znali šta želimo. Igrali smo takmičarski na tri boda i tako smo pripremili utakmicu. Imali smo protiv sebe raspoloženu Slobodu ali na kraju smo uspeli.“ rekao je posle utakmice Vuk Rašović.

Njegov kolega Ljubiša Stamenković utakmicu  je video malo drugačije.

„Mislim da je Partizan nije imao snage. Valjanje i odugovlačanje, drago mi je da tako osvajaju bodove. Mislim da smo imali ritam u drugom poluvremenu ali nas je presekao gol, uspeli smo da se vratimo, ali ponavljam u poslednjih 12 minuta Partizan je valjanjem po terenu i odugovlačenjem došao do tri boda. Ambijent je bio sjajan a ja se nadam da će nam se sve što radimo vratiti u nekim narednim utakmicama.“ rekao je Piskavac.

Tok utakmice:

94′ Kraj utakmice, Sloboda – Partizna 1:2. Aktuelni šampion Srbije odneo je ceo plen iz Užica golovima Andrije Živkovića i Kojića, a jedini gol za Slobodu postigao je Pilipović

92′ Novi poništen gol Slobode ovoga puta Tijaga ali čini se da je ovoga puta Mažić ispravno procenio da se radilo o ofsajd poziciji.

90′ +3 Tri minuta produžio je Mažić utakmicu. Pred počatak nadoknade uakazan je pomoć Vladimiru Volkovu koji se požalio na povredu kolena.

83′ GOOOOOOOOOL 1:2. Pilipović sa oko 40 metara postiže gol za Slobodu. Nakon duge lopte na ivicu kazenog prostora Stojković je izbio loptu ali i brutalno startovao na Okuna, lopta je stigla do Pilipovića koji je preciznim udarcem posalo u praznu mrežu Partizana.

81′ GOOOOOOOOL 0:2. Jojić je odlično probio po levoj strani ušao u kazneni prostor, Kojić se izvukao ka sredini, a Jojoić je to video i useldiio je pas po zemlji koji je napadač crno – belih rutinski sproveo u mrežu Slobode.

78′ Čini se da je Sloboda oštećena pošto je Mažić poništio regularan gol Okuna. Naime, glavni arbitar dosudio je ofsajd na signalizaciju pomoćnika, ali jasno se videlo da je Japanac bio u čistoj situaciji za gol.

71′ Odmah nakon ove šanse crno – belih Rašović izvršava i poslednju izmenu, a umesto strelca jedinog gola Živkovića ušao je hitronogi Predrag Luka.

70′ Kakav promašaj Kojića! Sjajno je Jojić izabcio u prostor napadača Partizana, ovaj potom vešto predriblao Bajića i kada je trebala da savlada golmana domaćih on je sa nekih 14 metara poslao loptu nebu pod oblake.

69′ Bombu ka golu Stojkovića uputio je Vasilić sa oko 23 metra iskosa sa desne strane, ali je čuvar mreže Partizana bio priseban i odbio loptu u polje

65′ Pejović je završio u beležnici sudije Mažića nakon starta nad Jojićem. Žuti karton.

56′ Drugu izmenu napravio je Vuk Rašović. Napadač za napadača odnosno Fofanu menja Kojić.

55′ Odličan dupli pas izveli su Gojković i Okuno, da bi potom ovaj prvi sa nekih 15 metara rezantnim udarcem stavio Stojkovića na velike muke ali je golam crno – belih nekako uspeo da iz ove situacije izađe kao pobednik.

49′ GOOOOOOOOOOL 0:1. Volkov je probio po levoj strani uputio oštar centaršut, na drugoj stativi našao se mladi Andrija Živković i smestio loptu u mrežu Slobode.

46′ Glavni arbitar označio je početak drugih 45 minuta utakmice. Stamenković nije izvršio niti jednu izmenu, dok je Rašović ostavio Ninkovića u svlačionici a na teren posalo Ilića.

45′ Poluvreme u Užicu, Sloboda – Partizan 0:0. Sudija Mažić časa nije časio i na samom isteku regularnog toka odsvirao je kraj poluvremena i poslao igrač na zasluženi odmor.

38‘ Nakon prilike koju je imao Stanković nismo imali priliku da vidimo veća uzbuđenja na stadionu kraj „Đetinje“.

30′ Prvu šansu iz kategorije stopostotnih imao je Partizan. Nakon centaršuta Ninkovića sa desne strane, Stanković je sa oko pet metara „trznuo“ glavu ali je Ranković panterskim skokom odbranio njegov šut, da bi potom na odbijenu loptu naleteo Volkov, međutim njegov pokušaj završio je preko prečke.

28′ Potpuno bespotrebno Nikola Ninković dobija žuti karton, nakon nespotrenog starta nad jednim igračem Slobode

26′ Partizan za sada ne može na pravi načina da poveže redove. Igrači Slobode stoje u visokom presingu i to gostima zadaje dosta problema u organizaciji igre.

18′ Dva puta u razmaku od tri minuta Pejović je sa distance pokušao da ugrozi Stojkovića, jednom je reprezentativni golman morao da interveniše dok je drugi put lopta otišla daleko od gola crno – belih.

12′ Za sada bez ozbiljnijih prilika pred oba gola. Jedan pokušaj Volkova bilo sve što je vredno pomena u prvih 10 minuta utakmice.

1′ Prepun je stadion u Užicu! Fenomenalan fudbalski ambijent i sada nam ostaje da vidimo da li će akteri na terenu biti dostojni ovakve publike.

Prijatelji sporta, a naročito fudbala dobro došli na svetlošću reflektora obasjan stadion Slobode iz Užica. Kraj Đetinje se večeras u derbiju kola sastavu domaća Sloboda i šestostruki uzastopni šampiona Srbije beogradski Partizan.

Ljubiša Stamenković šef struke Slobode je sledeći sastav: Ranković, Vasilić, Gojković, Lovrić, Bajić, Purić, Pilipović, Knežević, Pejović, Okuno, Tijago. Na klupi je između ostalih i pojačanje iz Azerbejdžana Murat Huseinov.

Vuk Rašović trener Partizana se odlučio za sledećih 11 igrača: Stojković, Marko Živković, Obradović, Stanković, Volkov, Gulan, Đemba-Đemba, Andrija Živković, Jojić, Ninković, Fofana.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter