0
Domaći fudbal

Foto: STARSPORT

Kad Partizan zasedne na prvo mesto

Objavljeno: 02.09.13 u 14:56
Foto: STARSPORT
Foto: STARSPORT

Crno-beli na čelu dve nedelje. Pauzu u Jelen Superligi aktuelni šampion provešće kao lider domaćeg šampionata.

Iz godine u godinu  u Srbiji se ponavlja ista priča. Fudbaleri Partizana dobijaju šamare u Evropi, ali su zato superiorni u domaćim okvirima. Nešto kao kad srednjoškolac krene u školu, tamo ga maltretiraju svi, a onda se on vrati kući i iživljava se nad osnovcima iz komšiluka.

Partizan je lagano, čini se bez mnogo napora, čak i u izmenjenom sastavu savladao Rad i azseo na čelo tabele gde će biti najmanje dve nedelje zbog isto tolike pauze u Jelen Superligi prourokovane reprezentativnim obavezama.

Crno-beli su ostali bez Marka Šćepovića, koji je otišao u Olimpijakos, prema nepotvrđenim informacijama za oko tri miliona evra, pa će u nastavku šampionata imati samo dva klasična napadača Nemanju Kojića i Ismaela Fofanu.

Zvezda je uspela da preskoči gostovanju u Kragujevcu i posle startnog i tradicionano očekivanog nesupeha u prvoj utakmici šampionata uđe us eriju pobeda. Filip Kasalica se probudio, ali gol je konačno postigao i Abiole Dauda, pa bi to rebalodda raduje navijače kluba s Marakane.

Potonje kolo domaćeg šampionata donelo je i prvu trenersku smenu, budući da je posle novog poraza, ovoga puta od Napretka uprava Donjeg Srema odlučila da smeni trenera Ljubomira Ristevskog i umesto njega angažuje Vladu Čapljića.

Najprijatnije iznenađenje ovog šampionata, ekipa Čukaričkog emizirala je protiv Vojvodine na svom stzadionu, ali zbog lošije gol razlike od Partizana i niškog radničkog nalazi se tek na trećem mestu tabele.

Vojvodina je u Evropi prikazala velike domete, ali ponovo ima problema u domaćim okvirima, pa su igrači trenera Marka Nikolića u četiri meča ostvarili čak tri remija i priča o borbi za šampionsku titulu ponovo polako postaje nedostižna.

I za kraj, najupečatljiviji momenat ovog 4. kola JSL bilo je zvanično otvaranje stadiona Voždovca na vrhu tržnog centra, gde je rezultat protiv Jagodine bio 0:0. Stadion je lep, male probleme gledaocima stvaraju noseći stubovi od kojih sse ne vidi dobar deo terena, ali i dalje je nejasno kako na ovaj objekat mogu da uđu kola hitne pomoći. Možda jedino hilikopterom može da dođe medicinska pomoć, mada se nadamo da za tim neće biti potrebe.

JSL, 4. kolo:

Novi Pazar – OFK Beograd 2:0
(Lazarević 40, Arsenijević 62)

Donji Srem – Napredak 1:3
(Veselinović 52.ag – Gavrić 19, Regan 72, Mirosavljević 86)

Spartak – Javor 0:2
(Veselinović 5, Dražić 65)

Radnički 1923 – Crvena zvezda 0:2
(Kasalica 16, Dauda 88)

Voždovac – Jagodina 1:1
(Obradović 62 – Đurić 54)

Radnički Niš – Sloboda 2:0
(Jovanović 76, Bulatović 79)

Partizan – Rad 3:1
(Fofana 11, A. Živković 61, Ilić  73. – Rodić 53.)

Čukarički – Vojvodina 0:0

jsl-4kolo

Parovi sledećeg kola (14/15. septembar): Napredak – Voždovac, Sloboda Point – Partizan, Vojvodina – Novi Pazar, Javor – Čukarički, Rad – Radnički 1923, Jagodina – Spartak, C.zvezda – Donji Srem, OFK Beograd – Radnički Niš.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter