0
Košarka

Prvih 12 godina je najteže: Fajnal for u Parizu

Objavljeno: 22.06.13 u 09:54

partizan-makabi

Partizan, klub s ubedljivo najmanjim budžetom u Evroligi uspeo je te 2010. godine da se plasira na Fajlan for u Pariz, gde je poražen na obe utakmice, ali oba puta posle produžetaka. Ipak, o tome malo kasnije.

Poenta ove retrospektive su domaći trofeji, a crno-beli su u Srbiji, ali i regionu ponovo bili dominantni. Osvojili su oba domaća trofeja, dok su u Jadranskoj ligi napravili nešto neverovatno. Osvojili su titulu usred Zagreba i to trojkom Dušana Kecmana 0,6 sekundi pre kraja meča, kad je već cela Hrvatska slavila pobedu.

O tom potezu toliko je toga napisano, sve je već ispričano, ali prava istina je u tome, da taj detalj ne može da se prepriča. Jednostavno, ko to nije video i doživeo mnogo je siromašniji, bez obzira na navijačko opredeljenje.

Jednom rečju – čudo.

Prvenstvo je osvojeno u tri utakmice, gde je ponovo poražen Hemofarm i deveta titula zaredom ponovo je u Humskoj.

A sada da se malo vratimo na Evroligu. Partizan se na Fajnal for plasirao eliminisavši slavni Makabi, a tom prilikom oboren je rekord po broju navijača na jednoj evroligaškoj utakmici. Grobara je u Beogradskoj areni bilo 22.783 što je i aktuelni rekord ovog takmičenja.

Partizan je u Pariz otišao kao veliki autsajder, a u polufinalu je poražen od Olimpijakosa, koji je sretno došao do produžetka nakog što je Miloš Teodosić promašio ceo koš, a Čilders se pojavio nioktuda i uhvatio tu loptu, da bi kasnije iskusniji igrači grčkog tima slavili prolaz u finale.

Međutim, gotovo pola sata nakon poraza navijači Partizana su i dalje pevali u dvorani, pa su crno-beli izašli na bis, što su sve medijske kuće u Evropi uvrstile u svoj program, kao nešto što se retko viđa.

U borbi za treće mesto igrači trenera Duška Vujoševića poraženi su od ruksog CSKA i to ponovo posle produžetaka, što je samo još jedan pokazatelj da su igrači srpskog šampiona u glavnom gradu Francuske bili na evropskom nivou.

Ekipa: Roberts, Sinovec, Mekejleb, Kecman, Milošević, Rašić, Lučić, Lešić, Mitrović, Božić, Marić, Balaban, Veseli, Đekić, Vraneš. Trener: Duško Vujošević.

Sutra: 2011. godina – Odlazak Duleta

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter