0
Evrokupovi

Čelsiju Liga Evrope, Bane Ivanović heroj

Objavljeno: 15.05.13 u 22:41

bane

Fudbaleri Čelsija osvojili su Ligu Evrope pošto su u finalu u Amsterdamu pobedili Benfiku sa 2:1 (0:0). Pobedonosni gol za Čelsi postigao je kapiten reprezentacije Srbije Branislav Ivanović u 92. munutu utakmice.

Benfika je bila ta koja je dominirla većom delom utakmice. Portuglaci su od samog početka nametnuli svoj stil igre, dok je Čelsi strpljivo čekao svoju priliku. Međutim takva igra Benfike nije donela prave šanse u prvom poluvremenu,  a jedina prilika viđena je na drugoj strani kada je kapiten Čelsija Frenk Lampard oprobao udarac a golman Benfike krajnjim naporom odbranio ovaj šut.

Kako je vreme odmicalo Čelsi je bio sve opasniji dok Benfika nije mogla da konkretizuje svoju terensku incijativu. Sumnjiv ofsajd i poništen gol Kardosa možda su mogli da odvedu utakmicu u drugom pravcu, ali na nesreću portugalskih navijača Čelsi je bio taj koji je prvi poveo.

Posle jedne prilike Salvija, Čeh je rukom poslao loptu daleko na sredinu terena, ona je nekako stigla do Toresa, a „El ninjo“ se u punoj brzini zaleteo ka golu Benfike zatim uspešno zaobišao golmana Moraeša i smestio loptu u praznu mrežu.

Ipak sedam minuta kasnije Benfika se vraća i posle penala koji je skrivio Aspilikueta, Kardoso je rutinski matirao Čeha.

Sledeću sjajnu šansu na mečuu propustio je Lampard tačnije njegovu bombu sa dvadesetak metara zaustavila je prečka. I kada su gotovo svi mislili da će utakmica otići u produžetke u 92. minutu korener Ćelsi je izveo korner sa desne strane, a Bane Ivanović je u stilu velikog majstora poslao loptu u mrežu Benfike i doneo titulu ekipi sa Stamford bridža.

Na kraju meča sprski reprezentativac dobio je veliku pošast pošto je proglašen za igrača utakmice.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter