0
Evrokupovi

KRAJ: Ivanović doneo titulu Čelsiju!

Objavljeno: 15.05.13 u 20:46

875591_w2

90’+3 GOOOOOOOOOOOL 2:1 Bane Ivanović donosi titulu Čelsiju. Izveden je korner sa desne strane, lopta je dugo putovala, Ivanović se našao na oko pet metara od leve stative i poslao loptu u drugi ugao gola Benfike.

88′ Neviđen majstor je Frenk Lampard. Šutirao je kapiten Čelsija sa oko dvadesetak metara ali Benfiku je spasila prečka!

82′ Čeh na velikim mukama. Kardoso je šutirao sa 18 metara i naterao golmana Čelsija na maestralnu intervenciju.

76′ Sumnjiva situacija u 16-ercu Benfike. Tores je oboren u jednom prodoru ali pištaljka sudije Kajpersa je ostala nema. Samo trenutak kasnije povredio se Garaj i umesto njega je u igru ušao Žardel, ujedno to je bila poslednja izmena za Benfiku na ovom meču.

67′ GOOOOOOOOl 1:1 Kardoso sa bele tačke. Aspilikueta je igrao rukom u kaznenom prostoru Čelsija, aglavni arbitar je to okarakterisao kao nameru i dosudio najstrožu kaznu u korist Benfike.

66′ Prva izmena, a potom i druga za Benfiku. Lima je zamenio Rodriga, a Džon je u igri umesto Melgareha.

60′ GOOOOOOOOOL 1:0 za Čelsi, Fernando Tores!  Salvio je imao šansu ali je njegov pokušaj odbranio Čeh, da bi golman Čelsija odmah potom uputio dugačku loptu ka sredini terena. Oskar se tu našao i praktično prosledio pas ka Toresu koji se sa oko 35 metara uputio ka golu Benfike, napravio dribling, zaobišao golmana Moraeša i pogodio praznu mrežu.

51′ Poništen gol Benfike nakon sumnjivog ofsajda u kome se našao Kardoso.

46′ Nastavljen je meč finala Lige Evrope između Benfike i Ćelsija.  Kao i na početku prvog poluvremena, ponovo su Portugalci ti koji diktiraju tempo.

45′  +1 Poluvreme u Amsterdamu. Nije bilo previše uzbuđenja u prvih 45 minuta finala Lige Evrope. Najbolji priliku imao je Čelsi posle pokušaja Lamparda.

38′ Prva velika šansa za Čelsi. Lampard je sa oko 18 metara opalio po lopti koja je imala neverovatno čudnu putanju, pa je golman Benfike isključivo zahvaljujući sjajnom reflesku odbranio siguran gol.

32′ Posle nešto više od pola sata igre na Amsterdam areni  još nije viđena ni jedna prilika iz „kategorije stopostotnih“.

23′ Oslobodio se Čelsi pritiska Benfike. Nekako su izabranici Rafe Beniteza uspeli da umrtve pas igru Benfike i sada sve više imaju loptu u nogama.

11′  Prva ozbiljnija gužva u 16-ercu Čelsija, ali Salvio i Rodrigo nisu uspeli da ugroze Čeha. Benfika je sve opasnija, Portugalci se poigravaju u kazenenom prostoru Čelsija i ako tako nastave biće samo pitanje vremena kada će postići gol.

 5′ Početnu inicijativu ima portugalski tim, dok tim sa Stamforda za sada strpljivo čeka. Prvi oštriji start na utakmici, Matić je faulirao Melgareha i prošao bez javne opomene.

U prelepom ambijentu na prepunoj Amsterdam areni finale Lige Evrope igraju Benfika i Čelsi. Londonski plavci igraju oslabljeni jer u startnoj postavi nema kapitena Terije , kao ni Azara. Jedno je sigurno. Koji god tim da pobedi Srbin će podići pehar, a da li će to biti Bane Ivanović ili Nemanja Matić ostaje da se vidi.

Benfika (4-3-3): Moraeš – Almeida, Melgareho, Garaj, Luisao – Peres, Moreno, Matić – Gajtan, Salvio, Kardoso.
Čelsi (4-2-3-1): Čeh – Aspilikueta, Kol, Ivanović , Kejhil – Lampard, Luiz – Ramires, Oskar, Mata – Tores.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter