0
Evrokupovi

Silni Bajern u finalu LŠ!

Objavljeno: 01.05.13 u 22:56

Bajern

Fudbaleri Bajerna plasirali su se u finale Lige šampiona pošto su i u revanš meču naneli težak poraz Barseloni,ovoga puta sa 0:3 (0:0). Golove za Bavarce postigli su Roben u 47, Pike (autogol) u 72. i Miler u 76. minutu.

Očekivalo se da će Barselona da napadne svom snagom od početka meča, ali nije mogla bez Lionela Mesija kooji je meč presedeo na klupi. Bajern je prepustio Barsi sredinu terena, ali je zato bio izuzetno opasan u kontranapadima. To su Bavarci i dokazali u 12. minutu kada je Roben prošao po desnoj strani, ali ga je na kraju sustigao Pike i izblokirao. Barselona je sredinom prvog dela igre stvorila nekoliko dbrih prilika, ali je Nojer uspeo da zaustavi udarce Pedra i Ćavija. Pred kraj prvog poluvremena pritisak Barselone je popustio, pa su ekipe na odmor otišle bez golova.

Gol Robena na početku drugog poluvremena potpuno je ugasio sve nade Barselone da može do finala. Holanđanin je u 47. minutu odlično prošao po desnoj strani, ušao u kazneni prostor i postigao efektan pogodak. Barselona je delovala potpuno nemoćno u nastavku meča, pa su usledili zvižduci sa tribina, a Bajernovi navijači su svaki dodir sa loptom njihovih ljubimaca pozdravljali sa povicima „ole…ole“. Usledio je novi šamar za domaće kada je Luiz Gustavo probio po levoj strani uputio oštar centaršut, a Pike naleteo na loptu i postigao autogol. Nije se dugo čekalo na novi gol jer je Tomas Miler krunisao sjajn prodor Frenka RIberija koji je uputio odličan centaršut, Miler se poklonio, a lopta je završila u mreži nepomičnog Valdeza. Fudbaleri Barselone su pokušavali da dođu do počasnog pogotka, ali Vilja u dva navrata nije uspeo da savlada Nojera.

Bajern je u dva meča potpuno nadigrao Barselonu koja je delovala kao rasturena vojska. Čuveni tika-taka u ovom dvoboju je ostao bez municije, a mašinerija iz Minhena sa ukupnim rezultatom 7:0 odlazi put Londona gde ih očekuje još jedna ekipa iz Nemačke, a to je Borusija iz Dortmunda.

Očekuje nas nemačko finale u Londonu koje je na programu 25. maja.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter