0
Evrokupovi

Fenerbahče i Čelsi u prednosti

Objavljeno: 25.04.13 u 23:03

fener-benfika

Ekipe Fenerbahčea i Čelsija su zabeležile pobede u prvom mečevima polufinala Lige Evrope i sa više optimizma očekuje revanš susrete naredne nedelje.

Fenerbahče – Benfika 1:0 (0:0)

Fenerbahče je imao blagu inicijativu u najvećem delu prvog poluvremena, dok se Benfika opredella za kontranapade koji nisu bili preterano opasni. Sou je imao dobru priliku za domaće u 18. minutu, ali je pogodio prečku posle centaršuta Kujta, dok je najbolju šansu imao Kristijan koji u poslednjim trenucima prvog dela igre nije realizovao penal pogodivši stativu.

Inicijativa turskog tima se konačno isplatila dvadesetak minuta pre kraja. Odbrana Benfike je loše reagovala posle kornera i Korkmaz je glavom uspeo da prebaci loptu preko gol linije. Tek tada se portugalski velikan, za kog je ceo meč odigrao Nemanja Matić, malo odvažio i hrabrije krenuo u napad. Promene rezultata nije bilo, a priliku da zaigra za Fenerbahče u finišu je dobio i Miloš Krasić.

Bazel – Čelsi 1:2 (0:1)

Čelsiju je rano vođstvo omogućilo da prvo poluvreme protekne mahom onako kako je i želeo. Posle kornera koji je izveo Lampard, Ivanović i Mozis su bili u skoku, a loptu je u mrežu sproveo Nigerijac. Azar je potom imao kolosalnu šansu da duplira prednost, ali u situaciji u kojoj je bio sam pred domaćim golmanom nije pretvorio u pogodak.

bazel-celsi

Sreća je bila na strani londonskog tima početkom drugog poluvremena kada je Štoker posle solo prodora pogodio stativu, a revanširao mu se koji minut kasnije Fernando Tores. Ređali su se napadi sa obe strane, a tri minuta pre kraja dosuđen je penal za domaće posle duela Aspilikuete i Štokera. Siguran izvođač najstrože kazne je bio Šer, a tada je krenula totalna ofanziva gostiju koji su imali još dve lepe šanse no nisu se snašli Oskar i Teri. Duboko u nadoknadi vremena, David Luiz je iz slobodnog udarca uhvatio Zomera na spavanju i doneo pobedu Čelsiju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter