0
Košarka

Katić zakucao „Đavole“

Objavljeno: 11.04.13 u 20:13
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Košarkaši Crvene zvezde Telekom uspeli su da savladaju ekipu Radničkog u poslednjim trenucima meča sa 82:81 (23:20, 21:18, 20:26, 18:17) u derbiju 4. kola košarkaške Superlige Srbije.

Kragujevčani su poveli na početku meča, ali je Zvezda sredinom prve četvrtine serijom od 11:0 preokrenula rezultat u svoju korist. Radnički ipak nije dozvolio domaćinu da se odlepi, ali su crveno-beli sačuvali vođstvo. Nastavili su izabranici Mute Nikolića da pritiskaju i uspeli da dođu do prednosti preko Vuksanovića i Mijatovića, međutim Beograđani preko Rakočevića i Radivojevića stižu ponovo do plus 4, a onda i uvećavaju svoju prednost koja je na poluvremenu iznosila 44:38.

Drugo poluvreme je počelo tako što je Rakočeviću dosuđena tehnička greška na kraju prvog poluvremena, što su košarkaši Radničkog iskorisitli i smanjili na dva poena zaostatka. Sredinom treće deonice trojkama raspoloženih Radivojevića i Savovića Zvezda dolazi do devet poena prednosti. Ponovo se desio pad u igri crveno-belih što naravno Radnički koristi i serijom 1:13 dolazi do novog vođstva. U poslednjih deset minuta vodila se žestoka borba. Puleni Vlade Vukoičića su većim delom ovog perioda imali vođstvo, ali su Kragujevčani uspeli da naprave preokret i meč uvedu u dramatičnu završnicu. Katić je Zvezdi zakucavanjem doneo vođstvo, a Ćapina je u poslednjem napadu izblokirao Radivojević i na taj način crveno-beli su slavili pred oko 3.000 gledalaca u dvorani Pionir.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Marko Simonović sa 22 poena, dok je Raško Katić ubacio 17 poena. Boris Savović je ostvario dabl dabl sa 16 poena i 12 skokova, Vuk Radivojević je dodao 14 poena, a potpuno je podbacio kapiten Igor Rakočević koji je uspeo da zabeleži svega 4 poena.

Kod Radničkog se najviše istakao Teriko Vajt sa 22 poena, Stiven Marković je ubacio 12, a Uroš Nikolić 11 poena.

Crvena zvezda Telekom je ovom pobedom zadržala 2. mesto na tabeli Superlige, dok je Radničkom ugroženo treće mesto pošto se igraju još dve utakmice 4. kola a sastaju se Metalac – Mega Vizura i Vojvodina – Konstantin.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter