0
Evropske lige

Spektakularni Ba isterao đavole

Objavljeno: 01.04.13 u 15:56

image

Čelsi je poslednji polufinalista FA kupa, pošto je u ponovljenom mču četvrtfinala savladao Mančester Junajted na Stamford Bridžu sa 1:0 fantastičnim pogotkom Dembe Ba.

Benitez je meč počeo u sledećem sastavu: Čeh; Aspilikueta, Ivanović, Luiz, Kol; Mikel, Ramires; Oskar, Mata, Azar; Ba. Na klupi je ostao Frenk Lampard, baš kao i Fernando Tores i Džon Teri.

S druge strane Fergi je kombinovao: De Hea; Smoling, Džons, Ferdinand, Evra; Karik, Kleverli, Valensija, Nani; Velbek, Čičarito. Van Persi je počeo na klupi, a tu su bili i Jang i Kagava.

Nije u prvom poluvremenu bilo previše uzbuđenja, o čemu dovoljno govori podatak da smo prvi pravi šut videli tek u 27. minutu. Onih 100% prilika nije bilo u prvih 45 minuta, a Benitez je morao da napravi jednu prinudnu izmenu kada je umesto Kola ušao Bertrand. Junajted je imao dobru priliku u 41 minutu kada je šutirao Čičarito sa više od 20 metara, lopta je imala čudnu putanju, ali je Čeh uspeo nogama da odbrani.

Na startu drugog poluvremena Čelsi dolazi do vođstva, a fantastičan gol postigao je Demba Ba koji je iz prve uspeo da loptu koju mu je poslao Mata pošalje u nebranjeni deo mreže. Junajted je krenuo od tog 49. minuta ofanzivnije, imali su sjajnu šansu kada je Velbek pronašao Čičarita, ali je Čeh nekako jednom rukom odbranio, iako su svi na stadionu već videli loptu u mreži. Ušao je u 61. minutu i Robin van Persi, Junajted je pokušavao da pritisne što više, a Čelsi je čekao priliku iz kontri i umalo u dva navrata nisu došli i do drugog gola.

U samom finišu Van Persi je imao dobru priliku, ali je sa samo sedam, osam metara šutirao veoma neprecizno, naravno desnom nogom. U narednom napadu imao je i Čelsi priliku da sve reši, međutim udarac Mate odrbanio je De Hea.

Čelsi će u polufinalu igrati protiv Mančester Sitija, dok će u drugom meču snage odmeriti Milvol i Vigan. Rafa Benitez je nadmudrio Aleksa Fergusona, pokazao da je majstor za kup takmičenja i napašće trofej. olufinalni mečevi su na programu 13. i 14. aprila.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter