1
Domaći fudbal

Stigao Sa Pinto

Objavljeno: 19.03.13 u 14:05
FOTO: starsportphoto.com
FOTO: starsportphoto.com

Novi trener fudbalera Crvene zvezde Portugalac Rikardo Sa Pinto stigao je danas u Beograd i rekao da je svestan da preuzima veliki klub sa najvećim ambicijama.

„Svestan sam bodovne razlike i znam da se od mene očekuju pobede. To mi je poznato, jer je i u Sportingu isto. Borba za titulu ne zavisi samo od nas, ali ako se ukaže šansa pokušaćemo je da je iskoristimo, ako ne sada, onda naredne sezone“, rekao je Sa Pinto novinarima na aerodromu Nikola Tesla.

FOTO: starsportphoto.com
FOTO: starsportphoto.com

Zvanična promocija novog trenera održaće se sutra od 13 sati na Marakani. Sa Pinto će na klupi crveno-belih naslediti Aleksandra Jankovića, koji je juče sporazumno raskinuo ugovor. Nakon nedeljnog poraza u Nišu od Radničkog crveno-beli zaostaju 11 bodova za vodećim aktuelnom šampionom, ekipom Partizana.

Sa Pinto (41) je bivši reprezentativac Portugalije, ali nema veće trenersko iskustvo. Bio je pomoćni trener Leirije u sezoni 2010-2011, a samostalno je vodio ekipu Sportinga 2012, gde je u oktobru te godine otpušten zbog loših rezultata.

Tokom karijere igrao je za Salgeiroš, Sporting, Sosijedad i Standard Lijež. On je od 1994. do 2001. odigrao 45 utakmica za reprezentaciju Portugalije i postigao devet golova, prenosi Tanjug.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter