2
Evrokupovi

Modrić, Ronaldo i Čakir srušili Junajted

Objavljeno: 05.03.13 u 22:39

ronaldo

Madridski Real je u četvrtfinalu Lige šampiona, pošto su na Old Trafordu savladali Mančester Junajted sa 2:1, ali svi će posle ovog meča pričati o crvenom kartonu koji je sudija Čakir dao Naniju pri vođstvu crvenih đavola od 1:0. To je bio prelomni momenat meča, a Modrić i Ronaldo su presudili Junajtedu.

Ser Aleks Ferguson je odlučio da počne meč bez Runija, a sa Velbekom i Van Persijem napred: De Hea; Rafael, Ferdinand, Vidić, Evra; Karik, Kleverli, Gigs, Nani; Velbek, Van Persi. Rajan Gigs je došao do svog 1.000 meča u dresu crvenih đavola.

S druge strane, Žoze Murinjo nije eksperimentisao: Lopez; Arbeloa, Varan, Ramos, Koentrao; Alonso, Kedira; Ronaldo, Ozil, Di Marija; Iguain. Na klupi je ostao Benzema, iako su mnogi očekivali da će dobiti prednost u odnosu na Iguaina.

Prvu šansu videli smo u 11. minutu kada je promašio Iguain, a Junajted je uzvratio četiri minuta kasnije kada je Van Persi dobio odličnu loptu od Gigsa, ali je slabo zahvatio. U 20. minutu velika šansa za Junajted, Vidić je posle kornera pogodio stativu, idealno je centrirao Gigs, a zatim je Velbek pokušao i pogodio Lopeza – ali i da je sproveo loptu u mrežu gol ne bi bio priznat zbog ofsajda. Junajted je dobro zatvorio sve prilaze golu, držali su igrače Reala na 20-tak metara od gola, ali je u 28. minutu Ronaldo dobio loptu u kaznenom prostoru i pokušao da šutira, međutim Vidić ga je sjajno blokirao. Šest minuta kasnije velika prilika sa druge strane, Van Persi je šutirao pravo u Lopeza, ali je golman Reala ispustio loptu i ona je došla do Velbeka koji je imao jedan na jedan, ali se iskupio Lopez. U finišu prvog poluvremena povređenog Di Mariju zamenio je Kaka, a Murinjo je u 45. minutu krenuo ka svalčionici i nije odgledao sudijsku nadoknadu.

Mančester Junajted dolazi do vođstva u 48. minutu autogolom Ramosa, a golu je prethodila odlična akcija i šansa u kojoj se našao Velbek, pa zatim i Van Persi, a Varan je napravio u nastavku akcije grešku, hteo je da izbaci loptu ka sredini, Nani mu je oduzeo, uputio je na peterac, a tamo je Ramos nespretno reagovao i ubacio u sopstvenu mrežu. A u 56. minutu Nani je krajnje neoprezno krenuo ka lopti, podigao nogu jako visoko i otvorenim stopalom udario Arbelou. Obojica su pali, kada je Nani ustao dobio je crveni karton od turskog sudije Čakira. Procenite sami da li je Nani zasluženo isključen ili ne.

Salva zvižduka s tribina za glavnog arbitra, pobesneo je i Ferguson, ali crveni đavoli su ostali sa desetoricom na terenu. Posle toga se Junajted se povukao, vratili su liniju koja je bila na 35-40 metaara od gola na nekih 20 i to ih je skupo koštalo. Definitivno je isključenje Nanija promenilo meč.

Čim je Nani dobio crveni karton, Murinjo je u igru poslao Modrića i to umesto Arbeloe. U 61. minutu velika šansa za Real da izjednači, Varan je šutirao glavom, a na pola metra od gola bili su Iguain i Rafael, ali je mladi Brazilac uspeo da izbaci loptu. Ostaje sumnja da li je Rafael igrao rukom ili ne… U 64. minutu odličan udarac Van Persija, ali je dobro bio postavljen Lopez. Real dolazi do izjednačenja u 66. minutu, a fantastičan gol postiže Luka Modrić – udarac sa 20-tak metara, milimetarski precizan, preko Evre, nemoćan De Hea. A šok na Old Trafordu usledio je u 69. minutu kada Real dolazi do vođstva. Centrirao je Gonzalo Iguain sa desne strane, a na drugoj stativi je Kristijano Ronaldo uspeo da ćušne loptu u mrežu, pošto ga je Rafael na momenat zaboravio, a De Hea nije istrčao sa gol linije na oštar centaršut po zemlji. Ronaldo se opet nije radovao, ali je bio svestan da je svoj bivši klub izbacio iz Lige šampiona.

U 73. minutu Ferguson uvodi Runija umesto Kleverlija, a u 81. na teren šalje i Janga umesto Velbeka. Imao je junajted u 83. minutu veliku priliku posle kornera koji je izveo upravo Jang, ali je udarac Karika fenomenalno odbranio Dijego Lopez. A minut kasnije golman Reala izrasta u junaka, pošto u situaciji 1 na 1 brani udarac Van Persija, a u nastavku akcije Runijev udarac sa šest metara odlazi preko gola. Mogao je Ronaldo sve da reši u 86. minutu, ali je prilično slabo šutirao iz dobre pozicije u kaznenom prostoru. U 89. minutu nova prilika za Real, Kaka je šutirao i pogodio stativu, a De Hea imao sreće pošto mu se lopta odbila u leđa i ostala tu. U prvom minutu nadoknade šansa za Real, ali udarac Ronalda brani De Hea. Minut kasnije Vidić još jednom pokušava glavom, ali sjajni Lopez se nije dao savladati. Na kraju meča opkoljen sudija Čakir, aplaudirao mu je i Ferdinand, ali su se igrači oba tima sportski pozdravili.

Real je u četvrtfinalu, ser Aleksu Fergusonu ostaje samo da se žali na sudiju Čakira i ništa više. Žoze Murinjo nastavlja pohod ka trećem trofeju Lige šampiona, sa trećim različitim timom. Da li će uspeti?

0
0

2 Komentara

  1. When I first saw this title Modrić, Ronaldo i ÄŒakir sruÅ¡ili Junajted | HotSport – Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme on google I just whent and bookmark it. Hi there. Very cool web site!! Guy .. Beautiful .. Wonderful .. I will bookmark your website and take the feeds additionally…I’m happy to locate numerous useful info right here in the article. Thank you for sharing…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter