0
ATP

Princ Dubaija!

Objavljeno: 02.03.13 u 17:59

Djokovic of Serbia celebrates after his men's singles quarter-final match against Seppi of Italy during the ATP Dubai Tennis Championships

Novak Đoković osvojio je četvrti trofej u Dubaiju i ukupno 36. titulu pošto je u finalu bio bolji od Tomaša Berdiha sa 2:0, po setovima 7:5, 6:3.

Početak prvog seta nije doneo mnog uzbuđenja i sve do petog gema teniseri su čuvali svoj servis, a tada je Berdih napravio brejk, koji je u sledećem gemu potvrdio i poveo sa 4:2.

Međutim, Novaku nije mnogo trebalo da uzvrati, pa je u osmom gemu uzeo servis češkom teniseru i izjednačio na 4:4.

Od tog trenutka se igralo žestoko, tempo je znatno pojačanan, a Nole je dodatni pritisak na Berdiha izvršio u 12. gemu kada je uspeo da napravi drugi brejk i stigne do osvajanja prvog seta.

Drugi set ponovo je doneo ravnopravan tenis, stim što Berdih u par navrata nije uspeo da ikoristi polu prilike na 0:30 pri Novakovom servisu. Čuvali su teniseri svoj servis sve do osmog gema kada je Đoković napravio prvi brejk u drugom setu, otišao ne 5:3 i servirao za titulu.

Sačuvao je najbolji teniser smirenost I šampionski odservirao za 6:3 I novu titulu u svojoj kolekciji trofeja.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter