0
Košarka

Zvezdi „Žućkova levica“

Objavljeno: 11.02.13 u 19:59

kk zvezda

Košarkaši Crvene zvezde Telekom osvojili su Kup Radivoja Koraća pobedom nad Partizanom mt:s od 78:69 (25:22, 16:16, 8:11, 29:20). Posle nemilih događaja i prekida meča u nedelju uveče, utakmica je nastavljena u sablasno praznoj dvorani Jezero.

Zvezda je u prvoj četvrtini za nijansu bila bolja, ali je Partizan uspeo da uspostavi rezultatsku ravnotežu. Posle odlaska na odmor meč je dostigao vrhunac, a ekipe su se smenjivale u vođstvu. A onda je usledio prekid.

Utakmica je nastavljena pri rezultatu 43:43, a do kraja je ostalo još 14 minuta.

Iako je skoro prošlo 24 časa ritam utakmice se nije menjao. Mnogo promašaja na obe strane, uglavnom se pogađalo sa linije slobodnih bacanja, pa se u poslednju četvrtinu ušlo nerešenim rezultatom 49:49.

Serijom od 14:0 na početku poslednjeg perioda igre crveno beli su došli do kapitalnog vođstva koje je bilo nedostižno za indisponirani Partizan. Zvezdini Amerikanci Nelson i Skot su uz Rakočevića bili najzaslužniji za ovu seriju, a crno beli su bili previše nervozni i nikako nisu uspevali da se snađu u uslovima na koje nisu navikli.

Crvenu zvezdu su do trofeja Kupa predvodili Igor Rakočević i Majk Skot sa po 20 poena. Demarkus Nelson je ubacio 17 poena. U Partizanu najzapaženiji bio je Vladimir Lučić sa 17 postignutih poena, dok je Leo Vesterman ubacio 14 poena.

Zvezda je osvojila Kup, ali ostaje utisak da je srpska košarka doživela veliki udarac. Nama ostaje nada da će se neke stvari promeniti, ali nas izgredi takozvanih navijača iz godine u godinu vraćaju u mrak.

U svakom slučaju nas očekuje još jedan derbi već u nedelju u okviru ABA lige, kada će se crveno i crno beli sastati u dvorani Pionir.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter