0
Košarka

Sramota srpske košarke

Objavljeno: 10.02.13 u 23:41

KOSARKA; PARTIZAN - CRVENA ZVEZDA
Finale Kupa Radivoja Koraća prekinuto je posle divljanja navijača u trećoj četvrtini pri rezultatu 43:43.

Utakmica će biti odigrana sutra, najverovatnije bez prsustva publike, a vreme odigravanja biće naknadno određeno.

„Želja nam je bila da se utakmica nastavi, ali zbog bezbednosti igrača odlučili smo se za odlaganje“ – rekao je Dejan Tomašević.

Bila je to do trenutka prekida odlična utakmica, prepuna ritma, a dobra i dinamična igra na obe strane ukratko su karatkeristike ovog meča, koji je po ko zna koji put upropastila publika svojim u najmanju ruku nevaspitanim i divljačkim ponašanjem, a ostaće upamćen detalj kada je radnik obezbeđenja bio prinuđen da skloni prelepi pehar Radivoja Koraća.

Koliko ima uopšte svrhe pisati o košarci veliko je pitanje, ali makar zbog obaveze prema trudu koji su klubovi, treneri i igrači sa obe strane uložili treba govoriti o tome.

U prvih tri minuta utakmice viđena je čvrsta odbrana na obe strane. Lučić je u tim trenucima sa pet poena predvodio Partizan, dok su Rakočević i Nelson kako defanzivno tako i u napadu vodili crveno – bele.

Nelson je u tom periodu igre dobro zatvorio Nemanju Gordića, pa je Vujošević odlučio da u igru uvede Lea Vestrmana.

Zvezda je ponovo preko odličnog raspoloženog Nelsona koji je ubacio trojku u šestom minutu prve četvrtine otišla na +4 (12:8), da bi isti igrač samo malo kasnije promašio kontru, a potom je Lučić pogodio ispod koša uz faul pa su se crno – beli vratili na -1.

Dru Gordon se u tim trenucima požalio na povredu, pa je u dva napada crno – belih praktično odigrao ne koristeći levu ruku, dok ga na parketu nije zamenio Bertrans.

Crveno – beli odlaze na +6 (22:16), na ispod dva minuta pre kraja prve četvrtine, a u tim trenucima Rakočević je bio nezaustavljiv u napadu i prvi je stigao do dvocifrenog broja poena (11).

Posle prve četvrtine koja je protekla bez trenerskih tajm auta, Zvezda je imala prednost od poena tri poena. , bilo je 25:22.

Na početku druge četvrtine u tim Partizana vratio se Gordon pa je to bila potvrda da povreda iz prvog perioda nije teže prirode.

Partizan stiže do minimalne prednosti u trećem minutu druge četvrtine trojkom Vestermana (29:28), crveno – beli potom promašuju napad, pa je potom ponovo Vesterman sa linije bacanja imao polovičan učinak za +2 crno – belih.

Rakočević i Simonović vraćaju prednost na stranu Zvezde, ali su crno – beli držali korak, a na ruku im je i išla činjenica da crveno – beli loše izvode slobodna bacanja.

Rakočević na ulasku u sedmi minut krenu na jedno polaganje, ali ga je Gordon sjajno blokirao, nakon čega je Simonović napravio nameran faul, što crno-beli nisu iskoristili na pravi način, jer je Lučić pogodio jedno od dva slobodna bacanja, a Bogdanović u narednom napadu promašio trojku.

U poslednjih tri minuta ušlo se sa minimalnom prednošću crno -belih (35:34) ali i sa dosta pirotehnike na parketu Jezera pa je meč na krato bio prekinut.

Na 46 sekundi pre Subotić pogađa trojku za vođstvo Zvezde 39:37, a posle tajm auta Vujoševića Gagić promašuje oba bacanja, dok Rakočević na drugoj strani pogađa oba. Partizan nije uspeo da iskoristi poslednji napad i na poluvreme se otišlo rezultatom 41:38 za crevno – bele.

Crvena zvezda je imala 8 promašenih bacanja i samo jedan skok u napadu, dok je Partizan imao pet uhvaćenih lopti u ofanzivi. Najefikasni  igrač u prvom poluvremenu bio je Rakočević sa 15 poena, dok je kod crno – belih Lučić postigao 9 koševa.

Partizan prvi postiže poene u nastavku utakmice preko Vestermana, dok je Zvezda promašila prih tri napada i u tim trenucima bila tri minuta bez postignutog koša.

Međutim ni crno-beli nisu bili efikasniji sve dok Bertrans nije pogodio trojku za vođstvo Partizana 43:41.

Konfuzija u napadu Zvezde imala je za posledicu da do prvih poena crveno – beli stignu tek posle pet minuta treće četvrtine kada je kontru iskoristio Majkl Skot (43:43).

Nažalost na 4 minuta pre kraja trećeg perioda su počeli neredi na tribinama i parketu, a potom je bačena dimna bomba i na merno aktiviran protiv požarni aparat, pa su obe ekipe napustile parket.

Utakmica je posle gotovo 50 minuta pauze, trebalo da bude nastavljena, ali je posle konsultacija predsednika KSS Dragana Đilasa sa funkcionerima oba kluba doneta odluka da se ona prekine pri rezultatu 43:43.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter