0
Košarka

Večiti rivali za „Žućkovu levicu“

Objavljeno: 10.02.13 u 13:00

Kup-Radivoja-Koraća

Da li će Zvezda prekinuti Partizanovu dominaciju ili će crno beli uspeti da odbrane pehar namenjen pobedniku Kupa Radivoja Koraća, znaće se večeras posle finala koje je na programu od 21 čas.

Malo je falilo da Mega Vizura iznenadi košarkaše Partizana koji su tek u poslednjoj četvrtini slomili otpor rivala i trijumfovali sa 87:77. U drugoj polufinalnoj utakmici Crvena zvezda je potpuno razbila Radnički i savladala ih sa 90:64.

Bek Partizana Dragan Milosavljević je protiv Mege ubacio 11 poena, a smatra da će finale sa Zvezdom biti izuzetno neizvesno.

„Polufinale protiv Mega Vizure je bilo izuzetno teško jer smo slabo ušli u meč, ali smo u finišu bili čvršći i nisu mogli da izdrže naš tempo. Ostaje nam da pokušamo da se oporavimo i za jedan dan što bolje pripremimo za veliko finale sa Zvezdom, koje će sigurno biti izuzetno neizvesno“, izjavio je Milosavljević.

Najzaslužniji za plasman Zvezde u finale Kupa bio je kapiten Igor Rakočević koji je postigao 21 poen.

„Jako smo zadovoljni učinjenim, ali moramo da nastavimo ovako, imamo dobru šansu u finalu. Imamo veliki fond igrača, nismo previše umorni, uspeli smo da se prištedimo, imaćemo snage u nedelju. Dobro poznajemo Partizan, nema tu mnogo tajni, verujem da će detalji odlučiti. Svi se nadamo trofeju, to je cela poenta našeg rada“, ističe Rakočević.

Prvi put posle mnogo godina blagi favorit u večitom derbiju koji odlučuje o osvajaču Kupa biće Crvena zvezda. Crveno beli su poslednji put osvojili Kup u sezoni 2005-06, dok je Partizan poslednjih pet godina osvajao „Žućkovu levicu“.

Zbog ograničenja broja stranaca Partizan je morao da se odrekne usluga Žofrija Lovernja, dok je Zvezda odlučila da Eltona Brauna precrta sa spiska.

Večiti rivali su se sastali i u finalu prošle godine koje je održano u Nišu, a Parttizan je posle velike borbe pobedio rezultatom 64:51. Partizan je tada predvodio Vladimir Lučić sa 11 poena, dok je Džejms ubacio 10, a za Zvezdu su po 12 poena ubacili Tomas, Ilić i Bojan Popović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter