2
Košarka

Maestralna Zvezda u finalu

Objavljeno: 09.02.13 u 22:56

rakocevic

Neočekivano lako košarkaši Crvene zvezde Telekom plasirali su se u finale Kupa Radivoja Koraća posle veoma ubedljive pobede nad domaćinom završnog turnira kragujevačkim Radničkim rezultatom 90:64 (25:17, 19:12, 23:25, 23:10). Izostanak stranaca i povređenih igrača možda je uticao na slabiju partiju Radničkog, ali svakako ne treba umanjiti veličanstvenu partiju beogradskih crveno belih.

Posle početnog ispitivanja snaga košarkaši Zvezde dolaze do vođstva koje su postepeno povećavali. Jedini raspoloženi igrač Radničkog u prvoj četvrtini bio je Metju Emening koji je postigao 12 od 17 poena za Kragujevčane, dok je sa druge strane kapiten crveno belih Igor Rakočević odlično vodio svoj tim i sa 11 poena bio najzaslužniji za prednost koju su crveno beli stekli na kraju prvih 10 minuta.

Zvezda je nastavila sa odličnom igrom i serijom od 11:0 došla do 16 poena prednosti. Radnički je u tim trenucima izgledao potpuno pogubljeno. Izabranicima Mute Nikoliće ništa nije polazilo za rukom. Potom je i Beograđane stao šut. Četiri minuta nisu uspeli da pronađu put do koša Radničkog koji to nije iskoristio na najbolji način, pa je Zvezda na odmor otišla sa viškom od 15 poena.

U nastavku susreta izabranici Vlade Vukoičića su održavali stečeno vođstvo, dok Radnički nikako nije uspevao da ozbiljnije ugrozi Zvezdinu prednost. I kada se činilo pred kraj ove deonice da će Kragujevčani uspeti da smanje na ispod deset poena zaostatka, beogradski crveno beli im to nisu dozvolili i trojkom Simonovića na kraju tridesetog minuta poveli sa 67:54.

Košarkašima Radničkog se igra u poslednjoj četvrtini potpuno raspala, što je Zvezda iskoristila da ode na nedostižnih 23 poena viška. Iako je ostalo više od 6 minuta do kraja meča pobednik u ovom susretu već je bio poznat. Rutinskom igrom Crvena zvezda je održala veliku prednost i na kraju ubedljivo trijumfovala.

Najefikasniji u ekipi Crvene zvezde bio je kapiten Igor Rakočević sa 21 poenom uz 5 asistencija, dok je Bojan Subotić ubacio 15 poena. Zvezda je imala 13 skokova više od Radničkog, a čak 15 je napravila u napadu. U Radničkom najzapaženiji bio je Teriko Vajt sa 21 poenom, a Metju Emening ubacio je 15 poena. Šut za tri poena uopšte nije „radio“ kod igrača Radničkog. Iz 17 pokušaja ubacili su samo dve trojke.

U nedelju 10. februara od 21 čas očekuje nas finale Kupa Radivoja Koraća u kome će se sastati večiti rivali Paartizan mt:s, koji je u prvom polufinalnom meču bio bolji od Mega Vizure, i Crvena zvezda Telekom.

0
0

2 Komentara

  1. When I first saw this title Maestralna Zvezda u finalu | HotSport – Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme on google I just whent and bookmark it. Hiya. Very nice site!! Man .. Excellent .. Wonderful .. I’ll bookmark your web site and take the feeds additionally…I’m satisfied to find so much useful information right here in the article. Thank you for sharing.

    0
    0
    Odgovori
  2. Cestitke Zvezdi na izvanredno odigranoj utakmici i demonstraciji snage. Iako sam vise ocekivao od ekipe Radnickog, Zvezda je dokazala da je mnogo kvalitetnija ekipa. Verujem da ce sutra biti dobra utakmica, ali isto tako verujem da Partizan nema sanse protiv ovakve Zvezde.

    https://hoopsuniverse.net

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter