0
Košarka

Niksi se upleli u mrežu

Objavljeno: 22.01.13 u 09:39

dzonson

Gradski derbi koji je odigran u Medison Skver Gardenu u Njujorku pripao je košarkašima Bruklina rezultatom 88:85.

Obe ekipe su ušle vrlo motivisano u ovaj derbi. Tokom celog meča vodila se bespoštedna borba, a ekipe su se smenjivale u vođstvu. Džo Džonson je doneo prednost Bruklinu 22 sekunde pre kraja meča, a Melo je propustio priliku u sledećem napadu da Niksima donese prednost. Netsi odlaze na plus tri, a posle penale završnice razlika ostaje ista u korist Bruklina.

Najzaslužniji za trijumf Netsa bio je Džo Džonson sa 25 poena. Tri košarkaša su zabeležila dabl-dabl učinak u dresu Bruklina. Bruk Lopez je ostvario 14 poena i 11 skokova, Deron Vilijams 14 poena i 12 asistencija i Kris Hamfris je ubacio 11 poena uz 13 skokova. Karmelo Entoni je bio najbolji u Niksima sa 29 poena. Džej Ar Smit je ubacio 16, a Amare Stodemajer je postigao 15 poena.

Voriorsi su stali na put Klipersima i prekinuli njihov niz od četiri uzastopne pobede trijumfom od 106:99.

Nijedan tim nije mogao da napravi prednost posle prve četvrtine jer su obe ekipe bile vrlo raspoložene u napadu ubacivši po 33 poena. Golden Stejt je na poluvremenu imao prednost od jednog poena, a u nastavku su gosti iz Los Anđelesa došli do vođstva i tada se činilo da će zabeležiti još jedan trijumf. Onda je na scenu stupio Stiven Kari postigavši 16 od svojih 28 poena u poslednjih 12 minuta i tako doneo preokret Voriorsima koji su na kraju slavili pobedu.

Pored Stiven Karija u Golden Stejtu veoma zapaženu ulogu imali su Klej Tompson i Džeret Džek sa po 18 poena. Blejk Grifin je pružio još jednu sjajnu partiju za Kliperse ostvarivši dabl dabl sa 26 poena i 13 skokova. Džamal Kroford je postigao 24 poena.

Los Anđeles Lejkersi su doživeli i šesti uzastopni poraz na gostovanjima. Ovaj put presudili su im Bulsi rezultatom 95:83.

Lejkersi su potpuno podbacili na svim poljima u ovom meču. Jedino su imali kontorlu u reketu ostvarivši 10 skokova više od Čikaga. Čak se i standardno dobar Kobi Brajant uklopio u lošu igru. Šut iz igre mu je bio 7-22 (0-6 za tri poena). I pored loše partije Lejkersi su uspevali da održe priključak za Bulsima koji su tokom većeg dela susreta bili u vođstvu. Međutim, u četvrtoj deonici Čikago je preuzeo kontrolu nad igrom i na kraju ostvario pobedu.

Odlično veče imao je Kirk Hajnrih koji je ubacio 22 poena za Čikago Bulse. Marko Belineli je postigao 15, a Karlos Buzer 14 poena. Najefikasniji u Lejkersima bio je Stiv Neš sa 18 poena, Kobi Brajant je zabeležio 16, dok je Po Gasol ostvario dabl dabl sa 15 poena i 12 skokova.

Evo i pregleda svih utakmica odigranih u noći između ponedeljka i utorka.

Rezultati
Memfis – Indijana 81:82
Nju Orleans – Sakramento 114:105
Šarlot – Hjuston 94:100
Atlanta – Minesota 104:96
Njujork – Bruklin 85:88
Golden Stejt – LA Klipers 106:99
Filadelfija – San Antonio 85:90
Čikago – LA Lejkers 95:83
Portland – Vašington 95:98

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter