0
AdmiralBet ABA Liga

I Zvezda mogla do pobede

Objavljeno: 20.01.13 u 08:54

vukoicic

Košarkaši Crvene zvezde Telekom su nakon poraza od Galatasaraja u Evrokupu, doživeli poraz i u ABA ligi. Lider regionalne lige Igokea slavila je u Laktašima sa 80:77, a trener Zvezde Vlada Vukoičić je čestitao domaćinu na zasluženoj pobedi uz konstataciju da je i njegov tim mogao da trijumfuje.

“Čestitam Igokei na pobedi, zaslužena je. Takođe i mi da smo pobedili bilo bi zasluženo. Nismo dobrom odbranom uspeli da otvorimo prostor za više skokova i iskoristimo šanse, pogotovo u drugoj četvrtini. Bilo je mnogo ‘pik en popa’, mnogo širine u kojoj se Igokea bolje snalazila. Imali su više razigranih igrača u rotaciji i to im se na kraju i isplatilo”, istakao je Vukoičić.

Igokea je ovom pobedom vrlo blizu plasmana u Evroligu, a trener tima iz Aleksandrovca Dragan Bajić naglašava da su znali gde je Zvezda najtanja što su njegovi igrači iskoristili.

“Umeli smo da kaznimo Zveѕdu gde je najslabija i koristimo svoje šanse. Odigrali smo timski, organizovano i dobar rezultat nije mogao da izostane. Ono što je meni zadatak do kraja lige, a ostalo je još osam mečeva, je da sprečim euforju kako kod igrača tako i kod uprave, jer samo hladne glave možemo isterati ono što smo zamisliti do kraja”, izjavio je Bajić.

Jedan od najboljih u dresu Igokee, Milan Dozet je rekao da je ekipa ovom pobedom pokazala da joj je mesto na čelu tabele ABA lige.

“Mislim da smo opravdali epitet derbija, a pobednika su na kraju odlučile nijanse. Smtram da je došao kraj osporavanju realnih mogućnosti Igokee u borbi za sam vrh. Dokazali smo da smo konkurent za vrh i nadam se da ćemo u ovakvom ritmu nastaviti do kraja”, konstatovao je Dozet.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter