0
AdmiralBet ABA Liga

Zvezda pala u Laktašima

Objavljeno: 19.01.13 u 21:22

Zvezda

U derbi meču 18. kola ABA lige Igokea je savladala Zvezdu sa 80:77.(19:19, 27:21, 18:18, 16:19)

Dule prvoplasirane i drugoplasirane ekipe je obeležio veliki broj izgubljenih lopti, ukupno čak 36 i sjajan šut domaćih za tri poena.

Igokea je u startu odsekla niski post Zvezdi i  udvajanjima četvorki i petica Zvezde su dolazili do dobrih odbrana. Sa druge strane Zvezda je primila čak 17 poena u prvih deset minuta igre sa pozicije 4. Jorović i Komadina su lako doveli Igokeu na +9 a gosti su jako loše preuzimali u odbrani i bili kažnjeni.  Ipak ulaskom Lazića Zvezda dobija na odbrani pa iz tranzicije Nelson vezuje 6 poena i dovodi crveno bele na -1. A onda rafalna paljba Igokeee koja vezuje 5 trojki i ide na +11. Zvezda loe izvodi bacanja ali zonom uspeva da dodje do nekoliko odbrana i smanji na -6.

Start treće četvrtine je loš za domaće koji imaju mnogo izgubljenih lopti ali Zvezda srlja u napadu pa ne koristi lošu igru Igokee. Igokea takođe ulazi u seriju promašenih bacanja ali crveno bele neće trojka i promašuju 4 otvorena šuta za tri zaredom. Nekako se ipak Zvezda dokopala nerešenog ali domaći sa dve brze trojke opet idu na +6. Niska postavka Zvezde na startu poslednje deonice donosi bržu igru i bolju odbranu ali kako Zvezda dodje na -2,3 Igokea ubaci trojke. Onda Hemonds vraća goste sa -7 u ćivot, vezuje greške u napadu, ništa ne može da pogodi i Zvezda dolazi na 30 sekundi do kraja na egal i napad. KOriste crveno beli vreme Rakočević promašuje trojku a Igokea u kontri daje loptu Štembergeru koji je slabo čuvan od strane Rakočevića i pogađa za tri i veliko slavlje domaćih.

Kod pobednika najefikasniji je bio Brkić sa 15 poena i šut za tri 4/5. Jorović je imao 13 koševa dok je Štemberger ubacio samo četiri, ali je zakopao Zvezdu na kraju.

Kod gostiju najbolji je bio Savović sa 16 poena i 11 skokova dok je Nelson dodao15 poena

Posle ovog kola Igokea ostaje na prvom mestu sa skorom 15-3 dok će i Zvezda ostati druga sada sa 12-6.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter