0
Evrokup

Galata prejak i za pun Pionir

Objavljeno: 16.01.13 u 21:29

delije

Kao da se iskusnija ekipa Galatasaraja lakše prilagodila fantastičnoj atmosferi u Pioniru, tek Zvezda večeras nije ličila na sebe. Ruku na srce crveno beli od početka sezone ne igraju baš sjajnu odbranu ali je večeras škripalo na sve strane. Galatasaraj je od samog početka nametnuo svoju igru, ubio Zvezdinu brzu igru iz tranzicije i igrao duge i sigurne napade. Crveno beli su očajno šutirali tokom celog meča i videlo se jasno koliko je crveno belima teško da odigraju nekoliko vezanih pozicionih napada. Nema šta, zaslužena pobeda gostiju koji su kontrolisali meč i dobili sve četiri deonice igre.

Na samom startu meča se videlo da spora igra nikako Zvezdi ne odgovara i napad Zvezde je bio prilično jalov do samog kraja meča. I dok je ipak i bilo ponekih svetlih tački u napadu, odbrana je bila katastrofalna. Gordon je dao Zvezdi 14 poena samo u prvoj deonici i to većinu lakim ulazima posle centralnog pik end rola. Zvezda je posle samo jednog pika ispadala i Galata je dobijao mismeč koji su evroligaški vukovi poput Gordona, Ndonga i Hokinsa lako rešavali. Zvezda mini-serijama je uspevala da se drži na pristojnoj razlici pre svega tim što je u odbrani forsirala igrače gostiju na šuteve spolja. Ipak do kraja poluvremena Zvezda vezuje greške u napadu i odbrani pa Galata ide na sigurnih +11. U nastavku meča je i napad popustio, Zvezda je pravila početničke greške, a mora se reći da i suđenje nije bilo ni blizu domaćinskog, pa gosti posle tehničke svirane Vukoičiću ide na +15. Pokušali su crveno beli udvajanjem da isforsiraju greške gostiju ali  se to najčešće završavalo trojkom iz kornera beka Galate u poslednjoj sekundi napada. Karlos Arojo ipak takve prilike ne propušta često. Do kraja je i Galatasaraj malo popustio ali Zvezda je igrala potpuno haotično u napadu pa se meč završio vrlo ubedljivom pobedom gostiju od 91:74.

nelson

Kod Zvezde je standardno najefikasniji bio Rakočević sa 16 poena, Nelson je imao 13 a Katić 12. Najbolji igrač meča je bio definitivno Gordon sa 22 poena i šutem 9/10. Arojo je dodao 19 poena a Ndong 15.

Ovaj poraz sigruno će boleti crveno bele ali će i ih otrezniti pred jako bitne mečeve sa Igokeom i Uniksom. Definitivno Zvezdin tim nije toliko neiskusan da veže 3 izgubljne lopte i to u samom početku napada pa se od ove ekipe očekuje mnogo više. Zvezdini stranci su bili potpuno ispod svog nivoa dok se stiče osećaj da je dobar deo domaćih igrača izgoreo u atmosferi koja se napravila pre ovog meča

rakac

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter