0
Tenis

Ana i Novak rastužili Australiju

Objavljeno: 02.01.13 u 15:56

ivanovic i djokovic

Ana Ivanović i Novak Đoković savladali su Bernarda Tomića i Ešli Barti u 2. kolu Hompan Kupa i nalaze se na korak do plasmana u finale. Bernard Tomi ćje je doveo Australiju u vođstvo pobedom nad Novakom Đokovićem, a Ana Ivanović je Srbiji donela izjednačenje trijumfom nad Ešli Barti. Odlučivao je duel dublova u kome je Srbija trijumfovala sa 6:4, 6:7 (8:10), 10:5.

Jedan brejk bio je dovoljan Ani i Novaku da povedu posle prvog seta, mada je australijski tandem imao priliku da se revanšira brejkom i dođe do izjednačenja. Nisu uspeli u tome iako su imali dve brejk lopte, pa je Srbija povela sa 6:4.

Na početku drugog seta dublovi su bili sigurni na svoje servise, da bi Tomić i Barti napravili brejk za 4:2. Međutim, naš tim odmah uzvraća brejkom i u narednom dolazi do izjednačenja. Nole i Ana potpuno preokreću još jednim brejkom, dolaze do 6:5 i dolaze do prilike za trijumf. Ipak, australijski par je uspeo da uvede set u taj brejk. Srpski dubl propušta priliku u taj brejku da dođe do pobede, a Australija dolazi do izjednačenja.

Srbija u odlučujućem trećem setu prva pravi mini brejk za 2:1, ali australijski par odmah odgovara istom merom. Na prvi odmor Ana i Novak odlaze sa vođstvom od 4:2. Posle 5:4 za Srbiju, Tomić snažnim servisima dovodi Australiju u vođstvo od 6:5, a onda Srbija pravi seriju od 5:0 i dolazi do pobede.

Srpski miks dubl je pobedom protiv Australije došao na korak do plasmana u finale Hopman Kupa. Sledeći rival je selekcija Nemačke u petak 4. januara.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter