0
Auto Moto

MOTO GP: Markes neprikosnoven, Španac odbranio titulu na VN Tajlanda!

Objavljeno: 06.10.19 u 10:51

Vozač Repsol Honde Mark Markes došao je do šeste titule u kraljevskoj klasi, a ukupno osme u karijeri. On je jutros zabeležio trijumf na Velikoj nagradi Tajlanda.

U 15. trci ovogodišnjeg šampionata Španac je stigao do odbrane titule i to četiri trke pre kraja šampionata. On je stekao nedostižnu prednost od 110 bodova ispred Andree Dovicioza vozača Dukatija. Markes je devet puta u sezoni trijumfovao, a ostale trke završio je na drugoj poziciji, uz jedno odustajanje.

Više titula u kraljevskoj klasi od Markesa sada imaju samo dvojica vozača – Valentino Rosi sedam i Đakomo Agostini osam. Upravo Agostini je rekorder po ukupnom broju titula, pošto ih je tokom karijere osvojio 15.

Markes je na ‘Čangu’ upisao 79. pobedu u karijeri, u završnici je bio biolji od Fabija Kvartara iz Petronas Jamahe. Trka je rešena u samoj završnici.

Vinjales je bio usamljen na trećoj poziciji. Brzo je izgubio korak sa vodećim dvojcem. Četvrto mesto zauzeo je Doviciozo, peti je bio vozač Suzukija Aleks Rins, dok je iza njega bio Franko Morbideli, sedmi je bio Đoano Miro, na osmoj poziciji našao se Valentino Rosi, u top deset našli su se Danilo Petruči i Takaki Nakagami.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter