0
Ostali sportovi

STRELJAŠTVO: ‘Velika nagrada Novog Sada’ okuplja strelce sa tri kontinenta

Objavljeno: 21.08.19 u 10:55

Streljačka družina Novi Sad 1790 će i ovog avgusta biti domaćin tradicionalnog međunarodnog turnira „Velika nagrada Novog Sada“, koji će biti održan od četvrtka do nedelje.

Prijavljeno je oko 200 strelaca iz 14 država sa tri kontinenta – Evropa, Azija i Afrika. Svoje predstavnike na mitingu u Novom Sadu će imati Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Velika Britanija, Mađarska, Indija, Litvanija, Severna Makedonija, Nigerija, Katar, Rusija, Slovenija, Švedska i naravno Srbija. Među učesnicima biće i veliki broj strelaca iz samog svetskog vrha, osvajači olimpijskih medalja, kao i odličja na svetskim i kontinentalnim prvenstvima.

Učestvovaće gotovo svi srpski seniorski i juniorski reprezentativci, a za članove našeg nacionalnog seniorskog tima, kao i za mnoge goste iz inostranstva , miting u Novom Sadu je poslednja provera pred Svetski kup u Rio de Žaneiru, koji počinje naredne sedmice.

U četvrtak, 22. avgusta na programu će biti pojedinačna takmičenja vazdušnim pištoljem i nadmetanje mikseva vazdušnom puškom. Strelci vazdušnom puškom će se u petak boriti za pojedinačne medalje, a na vatrenu liniju izlaze i miksevi vazdušnim pištoljem.

Učesnici turnira se u subotu sele na novosadsko strelište za malokalibarsko oružje, gde će biti održana takmičenja poslednja dva dana.

Raspored finala

Četvrtak, 22.avgust: vazdušni pištolj muškarci (16 časova), vazdušni pištolj žene (17), miks vazdušna puška (18).

Petak, 23.avgust: vazdušna puška žene (16.30), vazdušna puška muškarci (17.30), miks vazdušni pištolj (18.30).
Subota, 24. avgust: MK sport pištolj, žene (15), MK puška trostav, muškarci (17)
Nedelja, 25.avgust: MK puška trostav , žene (16.30).

(sem takmičenja MK puškom iz trostava i MK sport pištoljem, u subotu i nedelju će biti održana i nadmetanja MK puškom iz ležećeg stava za žene i muškace, MK pištoljem slobodnog izbora i MK pištoljem središnjeg paljenja za muškarce, ali u ovim disciplinama nema finala)

FOTO: SSS

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter