0
U pripremi

KLUB SA SRCEM: AK Radnički pomera granice, nedostatak sponzora doveo u pitanje takmičenje na SP!

Objavljeno: 05.06.19 u 12:13

Kada u sportu želite velike uspehe obično to izuskuje velika ulaganja, a nekada to nije dovoljno samo po sebi.

Jedan od klubova koji je bez budžeta napravio velike rezultate jeste i atletski klub Radnički iz Niša. Jedan od osnivača kluba Vladimir Živković 2016. ušao je srcem u zdravu sportsku priču, a ubrzo su krenuli i rezultati.

Klub sa rastućom popularnošću u svetu atletike počeo je brzo da osvaja srca navijača, privlači takmičare, ali još bitnije od svega, da osvaja medalje.

Za kratak vek postojanja klub je osvojio brojna priznanja u srpskoj atletici. Dok je samo od početka ove godine osvojio četiri odličja. Od čega dve zlatne medalje na ultra maratonu održanom na Paliću protekle nedelje. Takmičari ovog kluba istrčali su dvadesetčetvoročasovni ultra maraton u rekordnom roku. Saša Gacik i Valentina Nejković doneli nove zlatne medalje u vitrine kluba. Nejkovićeva je za 24 časa istrčala dužinu od 197,14 kilometara postavivši državni rekord u ovoj disciplini. Gacik je u muškoj kategoriji za 24 časa istrčao 208,094 kilometara. Uspesi se nižu i u mlađim selekcijama gde su Anja Valić, Katarina Dobrosavljević, Simona Lazić i Anastasija Rakić na prvenstvu Srbije u Kruševcu oborile lični rekord u štafeti 4×100. Takmičari kluba učestvovali su u mnogim takmičenjima, a jedno od njih je i balkansko prvenstvo u planinskom trčanju gde je klub predstavljao Mladen Stamenković. Stamenković je osvajač bronzane medalje u Prvenstvu Srbije u planinskom trčanju. Dok je takmičar kluba Konstadin Nikolić stavljen na listu najperspektivnijih atletičara Srbije od strane Atletskog saveza Srbije.

Od osnivanja klub ide uzlaznom putanjom, a sve uspehe je ostvario ličnim trudom i zalaganjem osnivača i takmičara u klubu s obzirom da u budžetu grada za njih nisu pronađena sredstva. Ni država nije naišla na veće razumevanje za ovaj uspešan kolektiv. Valentina Nejković je na prvenstvu na Paliću ostvarila normu za učestvovanje na svetskom prvenstvu u ultra maratonu koje će se održati u Albiju u Francuskoj, ali upitno je da li će klub obezbediti sredstva da takmičarku pošalje na takmičenje. Iz kluba se nadaju da će grad, ali i atletski savez imati sluha za probleme ovog kluba i da će četrdesetjednogodišnja Valentina ipak imati priliku da ispiše nove stranice istorije kluba. Recept za uspeh kluba leži u posvećenosti uprave kluba, koja se kompletno bavila ovim sportom, a o bezbednosti i zdravlju takmičara brine troje doktora, uz saradnju kluba i fakulteta fizičke kulture u Nišu.

FOTO: AK Radnički Niš. 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter