0
Auto Moto

FOTO: FORMULA1

ONI ĆE PISATI NOVE STRANE ISTORIJE: Maks Ferštapen i Šarl Lekler, duel o kom će svet tek brujati (VIDEO)

Objavljeno: 14.05.19 u 17:38

Ove godine je praktično sve gotovo, jedino pitanje je da li će Mercedes dopustiti Luisu Hamiltonu i Valteriju Botasu da se trkaju pa neizvesnost možda potraje još nekoliko nedelja, ali počev od sledeće primat će, uskoliko ne bude nekih iznenađenja, preuzeti dvojica vozača koji bi veoma lako u narednih deset godina da budu glavni rivali – Maks Ferštapen i Šarl Lekler.

Ferštapen je već pokazao da je tu da piše istoriju. Najmlađi je vozač sa pobedom u istoriji, iz trke u trku dokazuje kvalitet, ove sezone je ponovo nadmašio sva očekivanja i nakon pet trka zauzima treće mesto na rang listi, i s obzrom na to da ga od ozbiljnije kandidature za titulu deli samo nešto jači i pouzdaniji bolid od ovogodišnjeg Red Bula, ne bi bilo iznenađenje da već naredne sezone Ferštapen bude u konkurenciji za titulu do samog kraja.

(Youtube/ Aston Martin Red Bull Racing)

Na drugoj strani nalazi se Šarl Lekler. Pokazao je talenat u Zauberu, nakon godinu dana stigao u Ferari, i u prvih pet trka ostavio u najmanju ruku isti utisak kao Sebastijan Fetel, mada među ljubiteljima ovog sporta vlada mišljenje da je i nadmašio klupskog kolegu. 

Prva sezona kada bismo mogli da vidimo direktan duel ove dvojice vozača jeste 2020. godina. Naime, i Lekler i Ferštapen imaće priliku da naredne sezone nadmaše podvig Sebastijana Fetela iz 2010. godine, kada je Nemac postao najmlađi vozač u istoriji koji je osvojio šampionsku titulu. 

(Youtube/The Inside Line)

On je u momentu kada je postao prvak sveta u Formuli jedan imao 23 godine i 134 dana. Kako će najverovatnije naredna sezona završiti početkom decembra, eventualna titula bi Lekleru, rođenom 16. oktobra ili Ferštapenu (30. septembar) ujedno donela i mesto u istoriji ovog sporta.

(Youtube/ BiggieBunk)

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter