0
Američki fudbal

‘VEČITI DERBI’ SE BLIŽI: Ulaz slobodan – spremite se za spektakl!

Objavljeno: 20.04.19 u 10:22

Nakon ubedljive pobede nad šampionima Turske, Koč Remsima, na startu CEFL lige, pred ljubiteljima kragujevačkih Divljih veprova je još jedna poslastica, „večiti derbi“ sa beogradskim SBB Vukovima, u nedelju od 12 časova, na pomoćnom terenu stadiona „Čika Dača“.

Sa tri uzastopne titule, Kragujevčani su dominantni u protekle tri sezone, a slavili su u prethodna četiri „večita derbija“, poslednji put u prošlogodišnjem Serbian Bowl-u – 54:36. Od tada su oba tima pretrpela brojne promene, pogotovo kada su importi u pitanju.

Napad Beograđana sada predvodi dual-threat kvoterbek Livaj Plant, a ove godine promenili su dugogodišnju praksu dovođenja drugog Amerikanca na risiveru, angažovanjem fantastičnog trkača Džoa Beržerona, koji je prethodne tri sezone proveo u elitnim timovima najjače evropske lige – nemačkog GFL-a.

Uspeli da zadrže glavne hvatačke opcije, ponikle u drugim klubovima, Nikolu Simovića (Wild Boars) i Zorana Todorovića (Pančevo Panthers) i njima pridodali prekaljenog reprezentativca Miloša Kolibara iz Sirmium Legionariesa. Pred ovaj duel pojačali su se Ajmenom Mezgijem, defanzivnim linijašem iz Francuske, a tu je i perspektivni lajnbeker iz Jagodina Black Hornetsa, David Jevremović. Uz još nekoliko povratnika, nema sumnje da će posle četiri godine posta pokušati da vrate trofej u svoje vitrine.

– Očekujem da bude uzbudljivo, kao i u svakom derbiju. Oba tima su pretrpela značajne izmene, kako u igračkom kadru, tako i u stručnom štabu. Pored standardnih, dobrih stvari koji Vukovi poseduju duže vreme, vide se stvari koje je trener Črčmen dosta unapredio. Njegova energija i posvećenost vidi se kroz igrače na terenu. Oličan kvoterbek koji može i da baci i da trči i fantastičan trkač samo su dodatak na sve ovo – rekao je Aleksandar Ristić Alf, glavni trener i trkač Divljih veprova.

I veprovi imaju svoje adute, što su pokazali i u pomenutoj pobedi nad renomiranim protivnikom iz Turske, kog su predvodila dva najbolja igrača prošlogodišnjeg srpskog šampionata iz redova Veprova, Džošua Kezada i Strahinja Stepović. U tom meču kvoterbek Džejk Sison prebacio je 370 jardi i istrčao 76, brazilski risiver Pedro Mediči došao je do brojke od 200 jardi all-purpose, a kao dobro pojačanje pokazao se i mladi Stefan Borković sa pet hvatanja za 138 jardi. Uz njih, tu je i uvek opasni američki trkač Nik Lasejn, kao i nekolicina domaćih hvatačkih opcija koji su velika pretnja.

– Mi smo dobro ojačali sve pozicije u napadu i sada za protivnika postoji opasnost na svakom delu terena. Naši importi su takođe izvrsni igrači koji su se odlično uklopili. Iako su importi i kod njih i kod nas na sličnim pozicijama kao lane, potpuno su drugačiji tipovi igrača, tako da će biti baš zanimljivo. Mislim da smo u neznatnoj prednosti, jer smo imali jednu baš jaku i zahtevnu utakmicu iza sebe dok su Vukovi od početka sezone odmeravali snage samo sa vidno slabijim ekipama – zaključio je Ristić.

Ulaz je besplatan.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter